Milačić: Njegoš je gradio, čuvao i očuvao kosovsku ideju, Kosovo je srce Srbije i dio duše prave Crne Gore

"Na nama, na novim ljudima u politici, je obaveza da izgradimo povjerenje i da uradimo sve da pomognemo jedni drugima"
230 pregleda 90 komentar(a)
Prava Crna Gora, Kosovo, Foto: Prava Crna Gora
Prava Crna Gora, Kosovo, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 02.09.2018. 11:41h

Prava i iskonska Crna Gora je uz srpski narod na Kosovu i Metohiji i želim da vam u ime nje prenesem simboličnu podršku i pozdrave uz želju da smognete snage da izdržite i istrajete, poručio je marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore u Orahovcu na Kosovu.

Kako je saopšteno iz Prave Crne Gore, Milačić, generalni sekretar te partije Vladislav Dajković i član Glavnog odbora Darko Stijović boravili su danas na Kosovu i Metohiji, u sklopu jednodnevne posjete srpskog naroda, na poziv predsjednika Srpske liste, Gorana Rakića.

"Kao predstavnik nove generacije političara u Crnoj Gori srećan sam što uspostavljamo kontakte koji će u godinama pred nama stvoriti mrežu prijateljstva i bratstva. Na nama, na novim ljudima u politici, je obaveza da izgradimo povjerenje i da uradimo sve da pomognemo jedni drugima. Na to nas obavezuju naši preci i naši potomci, pogotovo imajući u vidu našu obavezu prema najvećem sinu Crne Gore, Njegošu, koji je gradio, čuvao i očuvao kosovsku ideju. Kosovo jeste srce Srbije, ali je i dio duše prave Crne Gore", kazao je Milačić u Orahovcu.

U saopštenju se dodaje da se delegacija Prave Crne Gore susrela sa srpskim političkim predstavnicima, ali i lokalnim stanovništvom u Orahovcu, Velikoj Hoči, te posjetila i srpske manastire, muzeje i seoska gazdinstva.

"Nakon toga, delegacija Prava Crne Gore sastaće se i sa predstavnicima Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici", kazali su iz Prave Crne Gore.