Dom zdravlja u Nikšiću dobio patronažno vozilo

Kako je kazao direktor Doma zdravlja, dr Veselin Bulatović, u svim većim prigradskim mjesnim zajednicama otvorene su ambulante – u Župi, Kličevu, Straševini, Dragovoj Luci i Vidrovanu, a cilj im je da sve one dobiju patronažna vozila
479 pregleda 1 komentar(a)
donacija Dom zdravlja Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
donacija Dom zdravlja Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.09.2018. 09:48h

Zahvaljujući privrednicima nikšićkih naselja Kličevo i Straševina ambulante u tim mjesnim zajednicama dobile se vozilo za potrebe patronaže.

Riječ je o automobilu "citroen C3" čija je vrijednost 6.500 eura, a otvaranjem patronažne službe posao su dobila i dva tehničara.

Kako je kazao direktor Doma zdravlja, dr Veselin Bulatović, u svim većim prigradskim mjesnim zajednicama otvorene su ambulante – u Župi, Kličevu, Straševini, Dragovoj Luci i Vidrovanu, a cilj im je da sve one dobiju patronažna vozila.

"Otvaranjem tih ambulanti omogućili su nam donatori koji su rekonstruisali i adaptirali prostor, a pomogli su i oko nabavke određenog dijela opreme. Riječ je o mjesnim zajednicama koje su velike i po broju stanovnika i po prostranstvu“, kazao je Bulatović.

Podsjetio je da je ambulanta u Župi, zahvaljujući donaciji, dobila patronažno vozilo, a nakon Kličeva i Straševine, potrudiće se i da u ambulantama u Dragovoj Luci i Vidrovanu bude otvorena patronažna služba, za šta postoje obećanja.

"Sigurni smo da ćemo nabavkom ovog vozila i zaposlenjem dva tehničara podići kvalitet i dostupnost primarne zdravstvene zaštite u tim mjesnim zajednicama“, kazao je Bulatović i dodao da se trude da tehničari koje zaposle budu iz tih mjesnih zajednica jer oni najbolje poznaju taj teren.

Govoreći u ime donatora Veselin Kalezić je kazao da su se svi rado odazvali pozivu da obezbijede patronažno vozilo, a da im je posebno drago što su tehničari koji će početi da rade iz pomenutih mjesnih zajednica.

Kazao je da je otvaranje ambulante mnogo pomoglo mještanima i posebno se zahvalio direktoru Doma zdravlja i predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću.

U mjesnim zajednicama Kličevo i Straševina živi oko 20.000 stanovnika.

Nakon oftalmološke ambulante, koja je otvorena u septembru prošle godine, u nikšićkom Domu zdravlja u junu je počela sa radom internistička ambulanta, a nedavno i jedinica za fizikalnu medicinu na primarnom nivou, čiji početak rada će svečano biti obilježen 13.septembra.

I u zdravstvenoj stanici u Šavniku, zahvaljujući donaciji Opštine Šavnik, sa radom je takođe počeo fizioterapeut.

Bonus video: