Sada i zvanično: Stanović osumnjičen za ubistvo Lašmanove

“Policijski službenici su između ostalog izvršili analizu telekomunikacinog saobraćaja, analizu izuzetih video nadzora, sproveli određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupili veći broj obavještenja od građana, izvršili provjere operativnih podataka i izvršili određeni broj pretresa objekata i vozila..."
421 pregleda 12 komentar(a)
Arsenije Stanović, Foto: Facebook
Arsenije Stanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 01.06.2018. 14:10h

Policija je i zvanično osumnjičila Tivćanina Arsenija Stanovića (22) za ubistvo Ukrajinke Anastazije Lašmanove (30).

Za bivšim vaterpolistom i sinom smijenjenog šefa ispostave Granične policije Aerodroma Tivat Zorana Stanovića policija traga od 13.maja, kada je beživotno tijelo Lašmanove pronađeno u stanu u kotorskom naselju Dobrota.

Tada je policija došla do operativnih saznanja da je ubio svoju bivšu djevojku.

“Policijski službenici su između ostalog izvršili analizu telekomunikacinog saobraćaja, analizu izuzetih video nadzora, sproveli određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupili veći broj obavještenja od građana, izvršili provjere operativnih podataka i izvršili određeni broj pretresa objekata i vozila kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela”, saopšteno je danas iz policije.

Dodaju da su, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, time obezbijeđeni potrebni dokazi, koji ukazuju na sumnju da je Stanović ubio Lašmanovu.

“Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A.S. 11.05.2018. došao u stan koji je A.L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predjelu potiljačnog dijela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A.S. se udaljio sa lica mjesta i od toga dana je nedostupan i za njim se intenzivno traga”, saopšteno je iz policije.

Lašmanova je bila izvršna direktorica milionski vrijednih kompanija.

Bonus video: