Kad oldtajmeri voze od Skadarskog jezera do Jadranskog mora

Crna Gora je jedina zemlja u rehgionu koja nema Zakon o oldtajmerima, o njihovi vlasnici ih registruju kao i svi ostali vozači
726 pregleda 7 komentar(a)
oldtajmeri Bar, Foto: Miloš Nikodijević/Autoslavia
oldtajmeri Bar, Foto: Miloš Nikodijević/Autoslavia
Ažurirano: 08.07.2018. 18:26h

Izborom najljepših automobila, u Baru je danas okončan dvodnevni II Međunarodni festival starovremenskih vozila koji su organizovali NVO Oldtimer club Bar i Turistička organizacija Bar.

Milija Šćepanović, direktor Oldtimer club Bar, ocijenio je za “Vijesti” da je manifestacija postigla izuzetan uspjeh u svim parametrima, te da su i organizatori i gosti-učesnici prezadovoljni rezultatima.

"Na izložbi oldtajmera u ulici Vladimira Rolovića imali smo 87 vozila, reli “Između dvije čarobne obale” od Skadarskog jezera do Jadranskog mora vozilo je 67 automobila starih preko 40 godina. Prezadovoljni smo jer smo porasli u svakom smislu, i več sada se možemo nositi sa čuvenim regionalnim oldtajmer skupovima kao što su Novi Sad u Srbiji i Imotski u Hrvatskoj. Imali smo dosta učesnika iz inostranstva-ćetiri vozila iz Italije, po šest iz Hrvatske i Srbije, bili su svi značajniji oldtajmeri iz Crne Gore", kaže Šćepanović.

On je istakao da je i ove godine, kao i lani, uz pomoć TO Bar i podršku vlasnika kafića iz ulice Vladimira Rolovića , skup imao i prateći koncertni program—svirali su IRIEFM iz Beograda i kotorski Toć. Cilj je, dodaje, da ovo bude događaj koji će privući i mlađe posjetioce, otud i multimedijalni karakter-defile, koncerti, reli, promocija preko društvenih mreža....

"Svake godine iskoristimo reli da pokažemo da je Bar grad na dvije obale, lani smo išli od Virpazara do Bara preko Murića i Štegvaša, a sada preko petrovačkih strana. Bilo bi lijepo ako bi se jednom moglo preći preko Sutormana, a želja nam je i da zbog gostiju iz inostranstva koji prelaze veliki put, festival produžimo na tri dana, jer želimo da ovo bude jedan od najreprezentativnijih susreta te vrste u regionu ", zaključio je Šćepanović.

Najljepši automobil Festivala odlukom žirija bio je Mercedes 280s Zdenka Kratofila iz Virovitice, a glas publike dobio je BMW Iseta Dragana Lakovića iz Podgorice. Automobil sa najvećom kubikažom bio je Mercedes 560 SL Enrika Sforce iz Italije, najbrojniji klub učesnik bio je Mini klub Srbija sa šest Mini Morisa, a najduži put do Bara prevezao je Vilijam Krt iz Adria classic Koper kluba.

Crna Gora je jedina zemlja u rehgionu koja nema Zakon o oldtajmerima, o njihovi vlasnici ih registruju kao i svi ostali vozači.

Galerija

Bonus video: