URA: KCCG napustilo 8 načelnika odjeljenja, posljednji poziv na odgovornost

Ministar zdravlja i direktorica Kliničkog centra Crne Gore su najodgovorniji za alarmantno stanje u toj zdravstvenoj ustanovi, smatraju u pokretu URA
409 pregleda 8 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Klinički centar Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.06.2018. 09:55h

Kadrovsko stanje u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) je zabrinjavajuće i neko mora snositi odgovornost zbog odlaska velikog broja načelnika odjeljenja iz te zdravstvene ustanove, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

"Prema informacijama Sindikata doktora medicine Crne Gore objavljenim juče tu ustanovu su nakon Velibora Majića, načelnika Operacionog bloka, Mire Samardžić, načelnice Odjeljenja za endokrinologiju, Nataše Miketić Bajić, načelnice Odjeljenja za reumatologiju, Vanje Karađinović, načelnice Odjeljenja za radioterapiju, Marije Zekić, načelnice službe opšte medicine DZ BD i Marijane Bogavac, glavne sestre GAK-a napustila još dva doktora. Slađana Radulović, načelnica Odjeljenja za pulmologiju IBD i Snežana Pavićević, načelnica Odjeljenja za nefrologiju IBD podnijele su ostavke na tim pozicijama", navode iz GP URA.

Oni su pozvali ministra zdravlja Kenana Hrapovića i direktoricu KCCG Zoricu Kovačević da snose odgovornost, jer su, kako ističu iz pokreta URA, oni najodgovorniji za alarmantno stanje u Kliničkom centru.

"Crna Gora je mala država koja sebi ne može dozvoliti luksuz da ostaje bez ljekara stručnjaka u svojoj oblast i ovo je posljednji javni poziv nadležnima da krenu u rješavanju ove haotične situacije u zdravstvu”, navode u pokretu URA.

Oni podsjećaju da je kulminacija u, kako su kazali, lošem upravljanju Kliničkim centrom, uslijedila prošlog mjeseca kada je došlo do incidenta na Odjeljenju za terminsku novorođenčad jer je majka greškom otpuštena kući s tuđom bebom, kada je smijenjen direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić, dok od ostalih nadležnih niko nije snosio odgovornost.

Bonus video: