Raspisan konkurs za studentske i učeničke domove

Pravo učešća imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, i studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program
342 pregleda 0 komentar(a)
Studentski dom, druga faza, Foto: Luka Zeković
Studentski dom, druga faza, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.08.2018. 06:53h

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za prijem učenika i studenata u domove u Crnoj Gori, a učenici podnose dokumenta od danas do 24. avgusta.

Studenti prve godine studija dokumenta podnose od 27. avgusta do 14. septembra.

Za ostale studente rok za podnošenje dokumenata je od 10. septembra do 5. oktobra.

Pravo učešća imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, i studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Kako se navodi, konkurisati mogu i učenici koji pohađaju neku od srednjih škola u Crnoj Gori.

"Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo na smještaj i ishranu po ekonomskoj cijeni mogu ostvariti i studenti postdiplomskih magistarskih i doktorskih studija, koji nijesu u radnom odnosu, školuju se van mjesta stanovanja, a koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program", navodi se u konkursu.

Učenički domovi ove godine će primiti 568 učenika, a najviše u Podgorici 130.

U studentskim domovima ima mjesta za 2.222 studenata.

Bonus video: