Herceg Novi: Počelo asfaltiranje puta kroz Tijesni klanac

Oko 600 metara puta biće asfaltirano, a ostatak, koji je saniran, biće nanovno betoniran
221 pregleda 1 komentar(a)
Tjesni klanac, Foto: Slavica Kosić
Tjesni klanac, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.07.2018. 08:59h

Počelo je asfaltiranje lokalnog puta kroz Tijesni klanac, kojim će nakon više decenija biti uređena dionica koji povezuje naselja Mojdež i Sutorina, saopšteno je iz lokalne uprave.

Radovi koje u najvećem dijelu finansira Opština Herceg Novi, uz učešće mještana i doprinos firmi koje izvode radove, koštaće 30.000 eura.

“Oko 600 metara puta biće asfaltirano, a ostatak koji je saniran biće nanovno betoniran”, objašnjava predsjednik Mjesne zajednice Mojdež Petar Porobić.

Uređenje puta kroz Tijesni klanac je u ovom trenutku bilo među prioritetima lokalne uprave kako bi se osigurala alternativna saobraćajnica za mještane ovih naselja, a posebno u narednom periodu kada predstoji rekonstrukcija oštećenog dijela puta Ratiševina-Mojdež.

Iz Opštine Herceg Novi navode da su uložili značajna sredstva u uređenje lokalne putne mreže, a značajnog partnera u ovom poslu predstavljale su mjesne zajednice.

Tokom proteklih sedam dana završeno je asfaliranje Manastirske ulice na Savini, glavne ulice u Bijeloj i u naselju Žager, kao i uređenje trotoara u Igalu, a danas počinje i asfaltiranje puta do naselja Potkulina u Baošićima.

Bonus video: