Vozač priča o kvaru skutera, vještak to negira

Nakon udesa prekjuče u Ulcinju
178 pregleda 11 komentar(a)
Ulcinj udes, Ulcinj nesreća, Foto: Samir Adrović
Ulcinj udes, Ulcinj nesreća, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 26.07.2018. 13:08h

Za sada jedinom osumnjičenom za smrt dvoje slovenačkih državljana Pljevljaku Srđanu Daniloviću, sudija Osnovnog suda Ulcinj Amir Đokaj odredio je pritvor do 30 dana, na predlog tužilaštva.

Danilović se sumnjiči da je odgovoran za smrt Zejnepe Izahiri(35) i njenog desetogodišnjeg sina Y. I. i na teret mu se stavlja da je počinio teško djelo proiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

U nesreći na moru u blizini Velike plaže, odnosno hotelskog kompleksa kojim gazduje Karisma, teže su povrijeđeni i Izahirina kćerka J. I.(13) i njen suprug P. I.(36).

“Vijestima” je nezvanično saopšteno da su oni van životne oipasnosti.

Danilović je prekjuče oko 14.25 sati, upravljao skuterom koji je vukao takozvanu “bananu” sa Slovencima i u jednom momentu je izgubio kontrolu, što je dovelo do kobnog sudara sa brodićem “Suka 2”, vlasnika A. S. koji je prevozio turiste od Male do Velike plaže.

Ekipa hitne pomoći stigla je na lice mjesta brzo, doktori su pokušali reanimaciju majke i sina ali bezuspješno...

Prema saznanjima “Vijesti”, Danilović, iako u stanju šoka, pred tužiocem i sudijom, nije sporio odgovornost ali je naveo da mu je u jednom trenutku otkazao upravljač.

Prema istim saznanjima, vještak je negirao da je došlo do greške u upravljaču, već da su nagli manevri uzrok gubitka kontrole nad plovilom i tragedije.

Oglasila se i kompanija “Karisma”, kod koje je Danilović zaposlen: “Od trenutka nezgode, na plaži su ukinuti svi sportsko- rekreativni sadržajii na vodi”, navodi se u odgovoru Karisme na pitanja “Vijesti”.

Iz kompanije su preksinoć poslali saopštenje medijima, u kome piše da sa velikim žaljenjem obavještavaju javnost da je na plaži “Sabbia” došlo do tragedije.

“Kompanija ‘Karisma Hotels Adriatic’ iskazuje najiskrenije saučešće porodici preminulih. U saradnji smo sa nadležnim organima da se potpuno istraže okolnosti koje su dovele do ove tragedije”, piše u dopisu.

Bonus video: