Plava zastavica na plaži Dobreč

Milutin Govedarica, predstavnik Turističke organizacije grada je istakao da će uvijek naći “način da se ovako lijepe destinacije grada promovišu”
222 pregleda 0 komentar(a)
Plaža Dobreč, Foto: Slavica Kosić
Plaža Dobreč, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.06.2018. 14:11h

Plavu zastavicu na plaži Dobreč na Luštici danas je podigla crnogorska olimpijka , plivačica PVK Jadran Jovana Terzić.

Dobreč je prva plaža u Crnoj Gori koja je dobila ovo prestižno priznanje i jedina koja ga nosi 15 godina zaredom.

“Velika je čast zšto sam izabrana da podignem plavu zastavicu na jednoj od najljepših hercegnovskih plaza na kojoj se često kupam sa porodicom”, kazala je Jovana.

Milutin Govedarica, predstavnik Turističke organizacije grada je istakao da će uvijek naći “način da se ovako lijepe destinacije grada promovišu”.

Zakupac plaže Zoran Banićević, ističe da je za prestižno priznanje važno za njegove goste jer garantuje kvalitet vode, gostoprimstvo, domaća atmosfera, kvalitetna hrana i dobra usluga.

“Našu plažu posjetili su brojni predsjednici država, ministri, poznati umjetnici, ali i krunisane glave. Što je najvažnije, naši gosti, nam se uvijek vraćaju”, kazao je Banićević.

Ova pjeskovita plaža od 60 tak metara do devedesetih godina prošlog vijeka bila je poligon za vježbe podmorničkog desanta, a osamdesetih godina na njoj su desetak dana snimane scene za film “10” sa Bo Derek.

Galerija

Bonus video: