NKT prihvatilo inicijativu za razgovor CDT-a: Korisno za sigurno i bezbjedno održavanje predstojećih izbora

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) predložio je Nacionalnom koordinacionom tijelu (NKT) da održi sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o važnim pitanjima i dilemama u vezi sa održavanjem izbora u uslovima pandemije koronavirusa

14049 pregleda 64 reakcija 5 komentar(a)
Sjednica NKT, Foto: Vlada CG
Sjednica NKT, Foto: Vlada CG

Nacionalno koordinaciono tijelo razmotrilo je inicijativu Centra za demokratsku tranziciju Crne Gore (CDT) o pravilima za održavanje kojom se traže konsultacije sa NVO o pravilima za održavanje izbora.

Ocijenjeno da će razgovori na ovu temu biti korisni za stvaranje pretpostavki za sigurno i bezbjedno održavanje predstojećih izbora.

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) predložio je Nacionalnom koordinacionom tijelu (NKT) da održi sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o važnim pitanjima i dilemama u vezi sa održavanjem izbora u uslovima pandemije koronavirusa.

Izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica predložio je da se na sjednicu pozovu predstavnici državnih institucija i nevladinih organizacija koje se bave izborima kako bi u direktnoj komunikacija razmijenili mišljenja o problemima i razgovarali o rješenjima.

"Pozivamo vas, nakon ovoga, da NKT u hitnom roku usvoji pravila i smjernice vezane za izbore u uslovima koronavirusa. Od ključne važnosti za demokratski izborni proces je da pravila budu unaprijed poznata svim njegovim akterima“, navodi se u pismu Koprivice predsjedniku NKT-a Milutinu Simoviću.

Bonus video: