NOVE PROMJENE U NEWS FEEDU

Fejsbuk će prioritet davati lokalnim vijestima

Promjene će se u početku odnositi samo na korisnike u Americi, a kasnije će se proširiti na ostale zemlje
87 pregleda 2 komentar(a)
Fejsbuk, Foto: Reuters
Fejsbuk, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2019. 10:07h

Fejsbuk je u ponedjeljak objavio da počinje kao prioritetne izdvajati lokalne vijesti na News Feedu. Riječ je o dijelu kampanje čiji je cilj dokazivanje da društvena mreža može imati pozitivan uticaj na korisnike i društvo.

Promjene će se u početku odnositi samo na korisnike u Americi, a kasnije će se proširiti na ostale zemlje, piše Klix.ba.

"Prikazivaćemo više vijesti koje se tiču vašeg grada. Ako pratite lokalne medije ili ukoliko neko podijeli lokalnu priču, ona će se prikazati na vašem News Feedu", kazao je osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg. 

Ovo je treća velika promjena koja se odnosi na News Feed ovog mjeseca, ističući kvalitet nad kvantitetom vijesti. Fejsbuk je ranije objavio da će prikazivati više sadržaja prijatelja, a prednost pokušava dati i vijestima izvora koje korisnici smatraju pouzdanim. 

Sve navedeno je pokušaj Fejsbuka da se oporavi od ozbiljnih kritika zbog lažnih vijesti i filtriranja. Zakerberg je kazao da je njegov lični cilj u 2018. godini da riješi probleme na Fejsbuku. 

"Mnogi su mi rekli da misle da bismo svi zajedno napredovali ukoliko bismo se fokusirali na konkretna lokalna pitanja", kazao je Zakerberg. 

Fejsbuk je također tesitrao novu opciju posvećenu lokalnim vijestima i događajima. Opcija Today In trenutno je dostupna u šest američkih država.

Preporučujemo za Vas