"Marko Bato Carević - za budućnost Budve": Strah i panika, Divanoviću se pričinjavaju velikosrbi

"Gospodine Divanoviću, u Crnoj Gori i Budvi postoje Srbi koji vjekovima žive na ovim prostorima, što Vi odlično znate na primjeru vlastite porodice. Uostalom, pametnije vam je da se posvetite Budvi, a nacionalne teme ostavite za neku drugu priliku", kazali su iz koalicije "Marko Bato Carević - za budućnost Budve"

9545 pregleda 10 komentar(a)
Carević, Foto: Privatna arhiva
Carević, Foto: Privatna arhiva

Koalicija "Marko Bato Carević - za budućnost Budve" saopštila je večeras da je iz nastupa Nikole Divanovića, nosioca liste "Za Budvu! Za Crnu Goru! Milo Đukanović - DPS, SD, Crnogorska, LP" očigledan strah i panika što, je kako dodaju, Divanović vrlo nevješto, pokušao da sakrije nepristojnom retorikom.

Oni su reagovali na današnje saopštenje Divanovića.

"Vaša hrabrost je utemeljena na policijskoj zaštiti i zaštiti privatnih zaštitarskih firmi i sumjnivih lica. Još samo nekoliko dana i nećete ni Vi, ni Vama slični uzurpatori vlasti, nikad više biti u prilici da upravljate Budvom, ako se ovo uopšte može nazvati upravljanjem. Loša gluma primjetna je i u drugom dijelu Vašeg javnog nastupa – neuvjerljivo oponašate vašeg šefa Đukanovića, pa to izgleda tragikomično. Insistirate na nacionalnim podjelama pošto, osim prevare i laži, nemate drugo da ponudite građanima Budve", ističe se u saopštenju koalicija "Marko Bato Carević - za budućnost Budve" .

Oni su dodali da se Divanoviću pričinjavaju nekakvi velikosrbi koji žele da otmu Crnu Goru i valjda je ponesu u Užice ili Vrbas.

"To je standardna mantra politike DPS-a koja traje od početka devedesetih godina do dana današnjeg ali sada već postaje providno banalna. DPS-u je uvijek, od dolaska na vlast prije trideset godina, bio potreban neki neprijatelj koji je napadao na Crnu Goru i sa kojim ste se obračunavali. Prvo su to bili Hrvati i Crnogorci, potom Muslimani-Bošnjaci, danas su to Srbi i izmišljena kategorija za plašenje građana: velikosrbi. Gospodine Divanoviću, u Crnoj Gori i Budvi postoje Srbi koji vjekovima žive na ovim prostorima, što Vi odlično znate na primjeru vlastite porodice. Uostalom, pametnije vam je da se posvetite Budvi, a nacionalne teme ostavite za neku drugu priliku", kazali su iz koalicije "Marko Bato Carević - za budućnost Budve" .

Oni su rekli da se ljubav prema državi ne izražava na način kako je to DPS radio u Budvi u posljednjih 30 godina.

"Pljačkom javnih sredstava i dobara, koja je po riječima specijalnog tužioca Katnića veća od 400 miliona eura. Ljubav prema gradu i državi se izražava kroz poštovanje Ustava i zakona i kroz rad u interesu svih građana, na način na koji smo to mi radili u prethodne tri i po godine, bez eura korupcije i bez eura zaduženja. Podsjećamo Vas da učestvujete u izbornoj utakmici na lokalnom nivou, pa bi dobro bilo da se pozabavite još koji dan, koliko Vam je ostalo, lokalnim temama, a ne da razglabate retrogradnu politiku podjela", rekli su iz koalicije "Marko Bato Carević - za budućnost Budve" .

Oni poručuju i da je nedavna afera u Romskom naselju najveća sramota.

"Ona, osim što je sramotna, najslikovitije odražava, sistem Vašeg rada. Poznati ste po ucjenama, potplaćivanju, kupovini ličnih karata, manipulacijama sa biračkim spiskovima, zloupotrebi javnih sredstava i lažnim obećanjima kao osnovnim sredstvima za sticanje vlasti. Ove godine ste u Budvi tome dodali i ogoljenu silu, pendreke i suzavce da osvojite vlast a pajsere da uništavate javnu imovinu. Umjesto da se javno izvinite građanima Budve zato što ste sa saradnicima stanovnicima romskog naselja nudili nepostojeće parcele na korišćenje, da se pokajete zbog takve bruke što varate ljude koji se nalaze u teškom materijalnom položaju, Vi nastavljate sa teškim riječima i pokušavate da prijetite. U toj vašoj računici jedino nedostaje neko ko bi se od Vaših prijetnji prepao", piše u saopštenju koalicije "Marko Bato Carević - za budućnost Budve" .

Iz te koalicije su poručili Divanoviću da je on taj koji je kupio odbornika i upotrijebio silu protiv svojih sugrađana.

"Vi svađate komšije i rođake. Time ste obrukali i Budvu i sebe, što je mogao da vidi cijeli region. Pored toga, bruka zbog glasanja za sramni Zakon o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica ostaće uz Vaše ime dovijeka. Ostaćete upamćeni kao uzurpator narodne volje i progonitelj pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Za kraj Vam poručujemo – nikada Vi i vaša interesna družina više nećete biti u prilici da naručujete prebijanje i maltretiranje građana i pljačkate Budvu i Budvane. Od sledećeg ponedjeljka, nećete značiti ništa u društvenom i političkom životu Budve", zaključili su iz koalicije "Marko Bato Carević - za budućnost Budve".

Bonus video: