Šehović položio kamen temeljac: Pogledajte kako će izgledati sportski tereni u Gusinju

“Pripremamo novi, još veći investicioni ciklus u obrazovanje od preko 40 miliona eura, o čemu ćemo vrlo brzo informisati javnost”, najavio je ministar
202 pregleda 7 komentar(a)
Damir Šehović, kamen temeljac, Gusinje, Foto: Gov.me/S. Matić
Damir Šehović, kamen temeljac, Gusinje, Foto: Gov.me/S. Matić
Ažurirano: 18.11.2018. 16:37h

Ministar prosvjete Damir Šehović položio je danas kamen temeljac za izgradnju savremenog sportskog igrališta u dvorištu JU OŠ „Džafer Nikočević“ u Gusinju, vrijednosti oko 300.000 eura.

Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog ovog projekta koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka. Rok za završetak radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

“Ispunjen sam zadovoljstvom što će nakon okončanja danas započetih radova, učenici ove škole dobiti dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, napravljena po najsavremenijim standardima, sa montažnim tribinama na oba terena sa 400 sjedećih mjesta, mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za ovu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima. Ako tome dodamo da je kapitalnim budžetom planirana izgradnja nove sportske sale u Gusinju, možemo s pravom da zaključimo da će realizacijom ova dva projekta školska sportska infrastruktura u ovoj opštini biti u potpunosti zaokružena”, rekao je Šehović.

JWPlayer video mesto

On je naglasio da država nikada nije ulagala ovoliko sredstva u obrazovanje.

“Sa ponosom mogu da kažem da ova država nikad više novca nije ulagala u obrazovanje, o čemu najbolje svjedoči podatak da je ukupna vrijednost investicija u obrazovnu infrastrukturu koje su završene ove godine, ili je njihova realizacija u toku, na nivou od preko 30 miliona eura. Samo za obrazovnu infrastrukturu u Plavu i Gusinju je u prethodnih godinu i po dana izdvojeno oko milion eura, što nikada do sada nije bio slučaj. Ovo je još jedna konkretna potvrda pune posvećenosti ne samo Ministarstva prosvjete, nego Vlade Crne Gore u cjelini poboljšanju kvaliteta života, posebno u manje razvijenom sjevernom dijelu naše države, na čemu inače naročito insistira premijer Marković. Svjesni smo da razvijene Crne Gore nema bez ravnomjerno razvijene države, a nje ne može biti ako se ne investira u Sjever i na taj način stvara prostor za korišćenje brojnih potencijala kojima on obiluje”, istakao je ministar i najavio još veća ulaganja u obrazovanje.

“Pripremamo novi, još veći investicioni ciklus u obrazovanje od preko 40 miliona eura, o čemu ćemo vrlo brzo informisati javnost”.

Radove na izgradnji terena izvodiće firma BI KOD d.o.o. iz Podgorice.

Bonus video: