Zakerberg promijenio News Feed, odmah izgubio 3,3 milijarde dolara

Osnivač Fejsbuka je objasnio da se na ovu promjenu odlučio jer želi biti siguran da je vrijeme provedeno na Fejsbuku vrijeme koje je kvalitetno provedeno
81 pregleda 0 komentar(a)
Mark Zakerberg, Foto: Reuters
Mark Zakerberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2018. 11:25h

Osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga odlučnost da uvede promjene u načinu funkcionisanja News Feeda na toj društvenoj mreži, tako što će manje isticati postove kompanija, robnih marki i medija, a više objave rodbine i prijatelja, koštala je čak 3,3 milijarde dolara.

Independent piše da su dionice Fejsbuka pale za skoro pet posto samo dan nakon objave o promjeni funkcioniranja News Feeda. I Forbs je izračunao da će Zakerberga ovaj potez koštati 3,3 milijarde dolara, što je oko 4,4 posto njegovog ukupnog ličnog bogatstva.

Zakerberg je objasnio da se na ovu promjenu odlučio jer želi biti siguran da je vrijeme provedeno na Fejsbuku vrijeme koje je kvalitetno provedeno.

No ipak, time je izgubio poziciju četvrte najbogatije osobe na svijetu na Blumbergovoj listi. Na njegovo mjesto došao je vlasnik Zare, Španac Amansio Ortega.

Međutim, neki analitičari smatraju da će ova promjena kompaniji Fejsbuk dugoročno koristiti.

"Vjerujemo da će ove promjene biti korisne za Fejsbuk", rekao je za Blumberg Mark Mahani, analitičar RBC-ja.

Bez obzira na gubitak od 3,3 milijarde dolara, Mark Zakerberg još uvijek posjeduje bogatstvo u vrijednosti od 72,4 milijarde dolara.

Bonus video: