Glavnu ulicu će raditi Pljevljaci

“Ving” je ponudio cijenu od 620.000 eura što je za oko 50.000 manje u odnosu na procijenjenu cijenu
380 pregleda 3 komentar(a)
Pljevlja Ulica kralja Petra, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja Ulica kralja Petra, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 08.12.2018. 22:57h

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić i direktor pljevaljskog preduzeća “Ving” Vukoman Vučetić potpisali su ugovor o adaptaciji Ulice kralja Petra I u centru grada vrijedan oko 620.000 eura.

“Ving” je dostavio najpovoljniju ponudu na tender koji je Opština Pljevlja raspisala za izvođenje radova na adataciji glavne pljevaljske ulice. “Ving” je ponudio cijenu od 620.000 eura što je za oko 50.000 manje u odnosu na procijenjenu cijenu.

Za adaptaciju 250 metara metara ulice u centru grada osim Vinga ponude je dostavilo još pet kompanija i konzorcijuma.

Predviđena je rekonstrukcija glavne gradske ulice od raskrsnice kod Opštine do kafane Zelengora. Radovi obuhvataju rušenje i demontažu postojećih trotoara i ivičnjaka, mašinsko i ručno iskopavanje zemlje, ugradnju čistog tamponskog sloja od drobljenog kamena, uklanjanje postojećeg drveća, izradu slivnika i popločavanje granitnim pločama.

Najavljeno je da će uklonjeni drvored biti zamijenjen novim, a ulica će dobiti i novu rasvjetu.

Rok završetka radova je sto dana od uvođenja izvođača u posao.

Lokalna uprava u ovaj projekat krenula je bez građevinske dozvole, što kako je radnije tvrdio predsjednik Opštine imaju zakonsko pravo, jer ne rade rekonstrukciju već adaptaciju ulice.

Đačić je kazao da lokalna uprava dugo čeka završetak projektne dokumentacije za rekonstrukciju Ulice Kralja Petra I, koju finansira Direkcija javnih radova.

Totalna rekonstrukcija Ulice kralja Petra u centru grada, prema ranijim proračunima, koštala bi skoro tri miliona eura, a osim glavne pljevaljske ulice planira se i rekonstrukciju susjedne Tršove i Trga patrijarha Varnave.

Ranije je Opština uredila trotoare i zasadila nove drvorede u dijelu Ulice kralja Petra od zgrade Oštine do raskrsnice na Jaliji, Tršovoj i ulici pored parka ispod glavne poše u Pljevljima.