Novi cjevovod u Sutorini

Iz preduzeća navode da radna jedinica „Vodovoda“ za održavanje vodovodne mreže i sanaciju kvarova, radi u dvije smjene zbog povećanog obima posla
115 pregleda 0 komentar(a)
Sutorina cjevovod, Foto: Slavica Kosić
Sutorina cjevovod, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.06.2018. 13:49h

Hercegnovsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ izgradilo je novi cjevovod u dužini od 550 metara duž postojećeg šljunkovitog puta, koji vodi od Sutorine ka Mojdežu. Put bi uskoro trebalo da bude asfaltiran i postane dio lokalne putne mreže.

“Cjevovod je prečnika 50 mm, sa ugrađenih 11 priključnih šahtova i dva podzemna hidranta. Od ovih priključnih šahtova omogućene su veze za snabdijevanja objekta u daljim naseljima, u širem zahvatu”, saopštili su iz Vodovoda.

Radovi čija je vrijednost oko 15 hiljada finansiralo je preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. Tvrde da su poslovi bili povjereni nekoj drugoj firmi cijena bi bila dva do tri puta veća.

Iz preduzeća navode da radna jedinica „Vodovoda“ za održavanje vodovodne mreže i sanaciju kvarova, radi u dvije smjene zbog povećanog obima posla.

Oformljena je posebna radna grupa za monitoring glavnog cjevovoda, od Opačice do Kamenara. Monitoring znači redovni obilazak cjevovoda po dionicama, vršenje uviđaja u stanje cjevovoda kao i njegovog pojasa.

Bonus video: