Dva hapšenja nakon prijava za ubistvo psa i nasilje u porodici

U kući N.R. nađene su dvije puške u ilegalnom posjedu, kao i municija, dok je u pretresu kuće Z.P. nađeni i oduzeti pištolj i municija u ilegalnom posjedu
66 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.04.2018. 13:20h

Podgorička policija uhapsila je u ponedjeljak N.R. (33) nakon prijave da je u mjestu Piperi - Baći ubio jednog vlasničkog psa i ranio drugog.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u kući N.R. nađene su dvije puške u ilegalnom posjedu, kao i municija.

"Prilikom pretresa policijski sužbenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku marke „CZ“ cal. 12 mm, pušku marke „M 48“, cal. 7,9 mm, obje u ilegalnom posjedu, kao i 53 komada municije raznog kalibra. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu koji je naložio da se N.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa i krivično djelo nedozovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Istog dana podgorička policija uhapsila je Z.P. (55) u čijoj kući su nađeni i oduzeti pištolj i municija u ilegalnom posjedu.

"Službenici CB Podgorica su, nakon što je lice Z.P (55) iz Podgorice privedeno u Sud za prekršaje U Podgorici zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nasilju u porodici, izvršili pretres kuće koju koristi Z.P (55). Prilikom pretresa policijski sužbenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Mauzer - Oberdorf“, cal. 7,65 mm sa okvirom i 25 komada municije raznog kalibara u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješte državni tužilac koji je naložio da se Z.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Bonus video: