Situacija u Ulcinju stabilna: Za sad nema bojazni od pogoršanja situacije

“Bitno je da istaknem da je situacija sa poplavom trenutno stabilna, iz razloga što nisu ispuštene velike količine vode iz akumulacionih jezera sa albanske strane. Te nekontrolisane vode bi značajno pogoršale situaciju“,

8101 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Intenzivne padavine prethodnih dana prouzrokovale su podizanje nivoa rijeke Bojane, kao i rast nivoa vode u naseljima na područjima Štoja. Međutim, kako je kazao načelnik službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti, situacija je stabilna, i u ovom trenutku nema bojazni da može doći do pogoršanja situacije, prenosi Mediabiro.

“Bitno je da istaknem da je situacija sa poplavom trenutno stabilna, iz razloga što nisu ispuštene velike količine vode iz akumulacionih jezera sa albanske strane. Te nekontrolisane vode bi značajno pogoršale situaciju“, rekao je Mehmeti, prenosi agencija Mediabiro.

On je naglasio da je Opština u svakodnevnom konatktu sa sa Štabom civilne zaštite u Skadru, prema čijim informacijama je trenutno sve pod kontrolom. U ovom trenutku, kako su iz Štaba kazali, nema bojazni da može doći do pogrošanja situacije.

Mehmeti je naveo i da su putem saopštenja za javnost obavijestili građane da budu obazrivi, kako bi preduzeli sve preventivne mjere za sprječavanje posljedica od poplava.

„Mi smo u pripravnosti i u stalnom smo kontaktu i sa Službom zaštite i Koordinacionim timom za spašavanje. Očekujemo da se ova situacija prevaziđe sa što manje posledica. U odnosu na juče nema promjena, pogranična sela Fraskanjel, Lisna, Bori za sada su sigurna”, poručio je on.

Bonus video: