Izgrađen alternativni most u Danilovgradu: "Bejli" dok se stari ne rekonstruiše

Novi most sklopljen je pedesetak metara nizvodno od mosta Radovana Pavićevića, čija rekonstrukcija je u toku
497 pregleda 1 komentar(a)
most Bejli, Foto: Jelena Jovanović
most Bejli, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 16.05.2018. 14:30h

Vojnici Inžinjerske čete Pješadijskog bataljona iz kasarne "Milovan Šaranović" izgradili su u Danilovgradu alternativni most "Bejli",kojim će se, do završetka rekonstrukcije postojećeg mosta, odvijati saobraćaj preko rijeke Zete.

To su saopštili iz Ministarstva odbrane, ističući da su pripadnici Vojske, u okviru uspješne saradnje VCG sa opštinom Danilovgrad i Direkcijom javnih radova, za pet dana sklopili pomoćni most, kako bi se pješacima i vozačima obezbijedilo sigurno funkcionisanje sa jedne na drugu stranu obale.

"Načelnik Odsjeka za operacije u Generalštabu VCG, pukovnik Saša Ivanović, naglasio je da je ovo bila dobra prilika da se na probu stave mogućnosti vojnih kapaciteta i da Vojska Crne Gore na pravi način efikasno i blagovremeno odgovori postavljenom zadatku.

Uspjeli smo da prvi put u zemlji sklopimo 'Bejli' sa dva raspona i čeličnom konstrukcijom dužine 60 metara, koja je oslonjena na betonske stubove sa jednom kolovoznom trakom", precizirao je Ivanović.

Pojasnili su da će most "Bejli" omogućiće nesmetan saobraćaj preko rijeke Zete, od centra grada prema Pažićima i Martinićima, kao i drugim mjestima na sjeveru opštine, do završetka rekonstrukcije starog mosta.

"Ovo je još jedna u nizu realizovanih aktivnosti, gdje je Vojska stavila svoje kapacitete na raspolaganje lokalnim upravama, u cilju što bržeg i efikasnijeg rješavanja infrastrukturnih problema stanovnika gradova širom Crne Gore", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Novi most sklopljen je pedesetak metara nizvodno od mosta Radovana Pavićevića, čija rekonstrukcija je u toku.

Bonus video: