Budva: Radović za utorak zakazao kolegijum predstavnika odborničkih klubova

Radović je istakao da očekuje predloge za dopunu dnevnog reda skupštinskog zasijedanja kada je riječ o predlozima za upravne odbore opštinskih preduzeća i savjete javnih ustanova

2622 pregleda 4 komentar(a)
Radović, Foto: Vuk Lajović
Radović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović kazao je "Vijestima" da je za utorak zakazao kolegijum predstavnika odborničkih klubova, kako bi se usaglasio termin održavanja nastavka sjednice lokalnog parlamenta koja je prekinuta 28. decembra.

On je istakao da očekuje predloge za dopunu dnevnog reda skupštinskog zasijedanja kada je riječ o predlozima za upravne odbore opštinskih preduzeća i savjete javnih ustanova.

Ranije danas odbornik Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović pozvao je Radovića da po hitnom postupku zakaže sjednicu SO jer mandati članovima UO i Savjeta ističe 7. februara.

Kako je "Vijestima" potvrđeno predloge za članove dostavili su Demokratska Crna Gora, Pokret za promjene (PzP) i Socijalistička narodna partija (SNP), a očekuje se da to učine i preostali dio koalicije "Za budućnost Budve - Marko Carević" iz redova Nove sroske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP), kao i Prave Crne Gore.

Predstavnici partija koji još vode pregovore oko zaključenja postkoalicionog sporazuma, formiranja izvršne vlasti, dogovorili su raspodjelu upravnih odbora i savjeta, ali još nije usaglašena raspidjela direktorskih, načelničkih i sekretarskih funkcija.

Bonus video: