izneseni problemi sa kojima se suočavaju usled krize nastale pandemijom

Održan sastanak sa predstavnicima uduženja privrednika iz Kotora

Postignut je dogovor da privrednici i lokalna samouprava ubuduće partnerski sarađuju i u zajedničkom dijalogu nađu optimalna rješenja za oporavak privrede i izlazak iz postojeće situacije

3090 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Kotor
Foto: Opština Kotor

U Opštini Kotor danas je održan sastanak sa predstavnicima kotorskih privrednika.

Na sastanku su izneseni problemi sa kojima se suočavaju usled krize nastale pandemijom virusa korona, izazazovima koje im predstoje, kao i mogućnostima za brži oporavak privrednog sektora.

Sastankom je predsjedavao Siniša Kovačević, potpredsjednik Opštine Kotor, a sastanku su prisustvovali i Ivan Mikijelj, menadžer Opštine Kotor, Nebojša Ilić, sekretar Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije i Tamara Lompar, sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj.

Predstavnik udruženja NVU “Kotorski privrednici 365” Dušan Samardžić je upoznao predstavnike lokalne samouprave sa teškim položajem u kojem se trenutno nalaze, nedostatkom finansijskih sredstava za njihov budući rad, kao i za potrebom da Opština Kotor donese skup mjera pomoći lokalnim privrednicima.

Potpredsjednik Siniša Kovačević je saopštio da je Opština Kotor svjesna situacije u kojoj se privrednici nalaze i da će shodno tome u što kraćem roku predstaviti program mjera pomoći, u skladu sa trenutnim mogućnostima. Takođe je izrazio spremnost za uspostavljanje bolje komunikacije i saradnje sa privrednim sektorom, koji je od velike važnosti za grad.

Postignut je dogovor da privrednici i lokalna samouprava ubuduće partnerski sarađuju i u zajedničkom dijalogu nađu optimalna rješenja za oporavak privrede i izlazak iz postojeće situacije.

Preporučujemo za Vas