Vučurović: Darmanovićeva izjava vrhunac licemjerja

"A pošto je Darmanović sve ovo izgovorio povodom dvogodišnjice vlade Duška Markovića, važno je reći da je za te dvije godine vođen najstrašniji progon političkih neistomišljenika"
70 pregleda 11 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: DF
Jovan Vučurović, Foto: DF
Ažurirano: 19.11.2018. 17:12h

Poslanik Demokratskog fronta, Jovan Vučurović rekao je da je vrhunac bijede i licemjerja saopštavati kako Crna Gora ima odlične odnose sa Srbijom, a sa druge strane podržavati da Kosovo postane članica Interpola.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović kazao je danas da su odnosi Crne Gore i Srbije najbolji od nezavisnosti. Darmanović je rekao da će Crna Gora glasati da Kosovo bude članica Interpola.

"DF nije iznenađen što je ministar Srđan Darmanović još jednom demonstrirao koliko nisko može da padne u služenju interesima nekih međunarodnih adresa, i on i vlada u kojoj se nalazi. Saopštavati kako Crna Gora ima odlične odnose sa Srbijom, a podržavati da lažna država Kosovo, kojom vladaju vođe nekadašnje terorističke OVK i ubice Srba i Crnogoraca, postane članica Interpola, vrhunac je bijede i licemjerja. On, naravno, nije nikakav diplomata, već jedan od sorošoida kojima je izdato naređenje da rade na otcjepljenju Kosova i Metohije od Srbije, a da on i njegovi nadređeni u vladi samo klimaju glavom i rade domaći zadatak. I da ne bude zabune, to nema nikakve veze sa interesima Crne Gore, jer je interes Crne Gore da Kosovo i Metohija ostane sastavni dio Srbije, što je u skladu sa onim zašta su se zalagali naši preci. Ovakvo ponašanje Darmanovića i njegovih kolega iz vlade, u vrijeme kneževine i kraljevine Crne Gore nazvali bi jadnim, bijednim i izdajničkim, kakvim ga i mi ocjenjujemo kao naslednici tradicionalne Crne Gore.

On je kazao da DF sve ovo ne saopštava zbog Darmanovića, "jer on ne može sebe promijeniti, niti smije, nego zbog onih koji će jednom analizirati ovo vrijeme - da znaju da je bilo i onih koji su se protivili izdaji i pokušajima da se osramoti Crna Gora."

"A pošto je Darmanović sve ovo izgovorio povodom dvogodišnjice vlade Duška Markovića, važno je reći da je za te dvije godine vođen najstrašniji progon političkih neistomišljenika još od vremena Bombaškog procesa i golootočke tragedije, da je vršena državna tortura nad DF-om kao najvećim protivnikom režima, sve u skladu sa udbaškom logikom premijera Markovića i njegovog saradnika Dramanovića. I umjesto da se Darmanović stidi i pokrije ušima, on govori o dometima te i takve vlade, koja isključivo radi na izdaji Crne Gore i kao posluga stranim interesima", zaključio je Vučurović.

Bonus video: