Bar bogatiji za nove sadnice borova

245 pregleda 0 komentar(a)
sadnice, Bar, Foto: Privatna arhiva
sadnice, Bar, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.04.2018. 17:50h

Sadnjom novih stabala borova u sportsko-rekreativnom parku Šumice na Žukotrlici, aktivisti “Info Sport CG Bar” okončali su svoju jednogodišnju akciju “Eko dan Opštine Bar”. Potez između Šumica i Sportskog centra od danas je bogatiji za ukupno 340 borova, koji su fazno sađeni u tri navrata od 21. novembra 2017.

Pokretač akcije i predsjednik “Info Sport CG Bar” mr Miodrag Banović istakao je da su u prethodnih 12 mjeseci bageri kompanije “Kalamper”, Osmana Đokića, Zorana Lukovića i Peka Tomanovića iskopali preko 360 osnova za podmlađivanje borove šume na Žukotrlici, koja je stradala u nevremenu,iza nove sadnice maslina na kompleksu Sportskog centra, te za “Drvored bagrema” u Starom Baru.

Pri tome, obavljena je djelimična melioracija Rekreativnog parka Šumice.

"U svim ovim akcijama učesvovali su građani Bara svih socio-uzrasnih kategorija, relaksirani vjerske, nacionalne i političke pripadnosti, javna preduzeća, obrazovne institucije, izviđači, sportisti, umjetnici, penzioneri, te kao i uvijek, Mornarica Vojske Crne Gore. U budućim ekološkim akcijama očekujemo organizovanije i masovnije učeće građana Bara, posredstvom predsjednika mjesnih zajednica i odbornika u SO Bar-predsjednici MZ da pozovu svoje komšije, a odbornici svoje birače, da svi doprinesemo ljepšem izgledu Bara", rekao je Banović.

Galerija

Bonus video: