Odloženo suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan izbora

Suđenje se nastavlja 1. novembra
133 pregleda 2 komentar(a)
Suđenje, državni udar, Foto: Printscreen
Suđenje, državni udar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 31.10.2018. 08:14h

9:10 Današnji glavni pretres na suđenju optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. odožen je za sjutra u devet časova.

Sutkinja Suzana Mugoša je pitala advokata Arsenija Kljajevića da li ima saglasnost od optuženog Milana Kneževića da ga brani danas.

Kljajević je rekao da nema saglasnost i da je juče dobio punomoćje i zatražio da se glavni pretresi predviđeni za danas i sjutra odlože.

Sutkinja je rekla da pretresi ne mogu biti odloženi, ali da se danas ne može raditi zato što Kljajević nije dostavio Kneževićevo punomoćje.

Mugoša je rekla da nisu ispunjene pretpostavke da se današnj pretres održi, a da će se naredni pretres održati 1. novembra u devet časova.

Ona je kazala da treba pozvati Milana Kneževića da se izjasni da li prihvata da ga zastupa advokat Arsenije Kljajević po zamjeničkom punomoćju njegovog advokata Dušana Radosavljevića.

Za danas je bilo predviđeno da svjedočenje završi funkcioner Demokratskog fronta (DF) Predraga Bulatovića.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Bonus video: