Najmoćniji Apple računar do sad: iMac Pro od sjutra u prodaji

Vijest je potvrđena na sajtu kompanije i to je prva bilo kakva nova informacija o računaru od juna mjeseca kada je najavljen
94 pregleda 2 komentar(a)
iMac Pro, Apple, Foto: Screenshot (Youtube)
iMac Pro, Apple, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 13.12.2017. 17:05h

Kompanije Apple će u četvrtak, 14. decembra, predstaviti iMac Pro, najjači njihov stoni kompjuter do sada, čija početna cijena će biti čak 5.000 dolara.

Vijest je potvrđena na sajtu ovog tehnološkog giganta, i to je prva bilo kakva nova informacija o računaru od juna mjeseca kada je najavljen, piše RTS.

O novoj „mašini“ koja izgleda kao standardni iMac, samo u tamnosivoj boji, ne zna se mnogo, osim da će sadržati sve najnovije tehnologije, uključujući 18-jezgarni procesor i megamoćni grafički čip „Vega“.

U svakom slučaju, stvaran je sa idejom da bude najjači komjuter koji je Apple do sada izbacio na tržište.

Takva će mu biti i cijena – od 4.999 dolara, najavljeno je ljetos.

Profesionalci se nadaju da neće proći kao sa Mac Pro računarom, takođe nahvaljenim prilikom predstavljanja 2013. godine, ali koji do dana današnjeg nije ažuriran.

To ih je zabrinulo – hoće li Apple nastaviti da pravi računare pogodne za poslove poput video-montaže?

Po svom dobrom starom običaju, Apple je pristup svom novom proizvodu obezbijedio prvo jutjuberima i video-blogerima, tzv, vlogerima.

Jedan od njih, popularni Markiz Braunli, koji navodi da mu je iMac Pro dat na nedjelju dana, kaže da je impresioniran novom mašinom, ali se zapitao da li vrijedi toliko potrošiti na moćan računar.

Zanimljivo je, primjećuje Indipendent, da će prvi put Apple uz svoj proizvod davati crni kabl za napajanje – do sada su bili isključivo bijele boje.

Bonus video: