Mojkovac dobio prvu gradsku teretanu na otvorenom

Generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, ocijenio je da je uspješno realizovan još jedan infrastrukturni projekat u oblasti sporta
371 pregleda 4 komentar(a)
Mojkovac, teretana na otvorenom, Foto: Ministarstvo sporta
Mojkovac, teretana na otvorenom, Foto: Ministarstvo sporta
Ažurirano: 08.06.2018. 15:33h

Ministarstvo sporta, investiralo je više od osam hiljada eura u izgradnju još jednog infrastrukturnog sportskog objekta, kojim je Mojkovac dobio prvu gradsku teretanu na otvorenom, a Mojkovčani mogućnost, da se na svježem vazduhu kvalitetno bave sportom, vježbaju i treniraju, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

"Riječ je o projektu "Unaprjeđivanje sportske infrastrukture kroz formiranje otvorenog vježbališta u sportskoj zoni" koja se nalazi na nekadašnjem Jalovištu, za čiju je realizaciju Ministarstvo sporta opredijelilo 8.211 eura, dok je opština Mojkovac participirala sa 1.785 eura. Opremljena brojnim fitnes spravama i opremom, teretana će pozitivno uticati na razvoj i promociju sporta u Mojkovcu i zdrave stilove života njegovih građana", navodi se u saopštenju Ministarstva sporta.

U saopštenju se dodaje da su se u funkcionalnost nove gradske teretane, od danas i zvanično dostupne građanima, uvjerili i predstavnici Ministarstva sporta, koji su zajedno sa predsjednikom opštine Mojkovac Rankom Mišnićem i njegovim saradnicima, obišli kompleks otvorenog vježbališta u sportskoj zoni.

Generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, ocijenio je da je uspješno realizovan još jedan infrastrukturni projekat u oblasti sporta.

"Ministarstvo sporta potpisalo je sa opštinama Ugovore o realizaciji trinaest infrastrukturnih projekata, od čega sa zadovoljstvom mogu reći da je osam uspješno realizovano. Vježbalište u Mojkovcu je osmi projekat, koji će svakako u ovom lijepom ambijentu i nadam se budućoj uspješnoj sportskoj zoni, dati još jedan novi sadržaj, koji će biti koristan za sportiste i građane Mojkovca, a možda i dobar povod za pripreme sportista u vašem gradu", kazao je Lalević.

Iz Ministarstva sporta su kazali da su pri odabiru predloga projekata, uzeli u obzir i Strategiju regionalnog razvoja Crne Gore za period 2014.-2020. u kojoj je, u kontekstu stvaranja uslova za bolju valorizaciju potencijala na sjeveru Crne Gore, prepoznat i razvoj sportsko-rekreativnog turizma.

Predsjednik Opštine Mojkovac, kazao je da su željeli da upotpune sadržaje u sportsko-rekreativnoj zoni sa jednom teretanom na otvorenom, a da je kako je rekao, Ministarstvo sporta imalo razumijevanja da tu njihovu ideju pretvore u lijepo vježbalište, gdje svakodnevno trenira veliki broj Mojkovčana, koji slobodno vrijeme provode u trčanju, brzom hodanju ili vožnji bicikla.

"Zahvaljujem ministru Janoviću i direktoru Direktorata za sport Laleviću, što su nas podržali u ovoj našoj ideji. Nadam se da ćemo zajedno reaizovati još nekoliko naših ideja koje imamo u planu", poručio je Mišnić.

Posjetu Mojkovcu, predstavnici ministarstva, iskoristili su da sa rukovodstvom mojkovačke opštine, razgovaraju i o unapređivanju male sportske gradske infrastrukture, kroz izgradnju III faze - staza u sklopu glavnog projekta, trim i biciklističkih staza u sportskoj zoni. U planu je i klizalište sa pratećim sadržajima, ali i izgradnja poligona za bacačke i skakačke discipline za atletičare.

Bonus video: