Todorović tvrdi da nije nudla sporazum tužilaštvu, bivši branilac negira

Advokat N.K. za “Vijesti” je negirao sve navode suspendovane policajke, pojašnjavajući da je Todorovićevu i njenu kćerku zastupao kao izabrani advokat, po preporuci
285 pregleda 8 komentar(a)
Vesna Todorović, Foto: Facebook
Vesna Todorović, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.07.2018. 05:40h

Suspendovana policajka Vesna Todorović (52) tvrdi da nikada nije ulcinjskom tužilaštvu ponudila sporazum o priznanju krivice, već da je to mimo njenog znanja uradio njen tadašnji branilac, advokat N.K.

Taj advokat, međutim, tvrdi da je Todorović i te kako bila upoznata sa predlogom za zaključenje sporazuma o priznanju krivice, kao i da je više puta sa tužiocem pregovarala o uslovima nagodbe i visini kazne. Policajka i njena kćerka Karnela Šćekić (33) uhapšene su početkom novembra prošle godine, ali su puštene da se u daljem postupku brane sa slobode.

Osnovni tužilac Faruk Resulbegović optužio je majku i kćerku da su turskom državljaninu Ajdiju Cetinu, koji je u toj državi evidentiran kao osoba koja se bavi falsifikatima i trgovinom migrantima, prošle godine prodale falsifikovan pasoš za 5.000 eura.

Todorović je “Vijestima” ispričala da je advokatu N.K. otkazala punomoćje, jer je iz razgovora sa njim saznala da ne zna da u spisima predmeta nema falsifikovanog pasoša.

“Kada sam kopirala spise predmeta saznala sam da je moj branilac podnio predlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice i zaveo ga u tužilaštvu u subotu 11. novembra 2017. godine. Iznenađena ovom činjenicom, da je advokat bez mog znanja podnio predlog Advokatskoj komori sam podnijela pritužbu na njegov rad”, kazala je Todorović.

Ona je istakla da još nije dobila odgovor od Advokatske komore, a da je advokat nakon toga sudskim putem tražio da mu isplati troškove.

Advokat N.K. za “Vijesti” je negirao sve navode suspendovane policajke, pojašnjavajući da je Todorovićevu i njenu kćerku zastupao kao izabrani advokat, po preporuci.

“Ona je bila u toku sa svim dešavanjima, pa i sa tim u kom pravcu se koncipira odbrana. Znala je za predlog za sporazumno priznanje krivice, i nekoliko puta, u skladu sa Zakonom, sa tužiocem je pregovarala o visini kazne i uslovima za zaključenje sporazuma. Problem je nastao kada je shvatila da mora da plati troškove”, rekao je on.

Istakao je da je Todorović, pokušavajući da izbjegne plaćanje obaveza, sasvim neosnovano podnijela Advokatskoj komori disciplinsku prijavu protiv njega i da je u tom postupku utvrđeno da je profesionalno postupao.

“Mislila je ako podnese disciplinsku prijavu da joj neću tražiti novac, ali upravo zbog toga što je krajnje neosnovano podnijela disciplinsku prijavu, ja sam novac tražio sudskim putem. Da je jednostavno rekla ‘nemam da platim’, ne bih joj ni tražio novac. Tačno je da je predlog za zaključenje sporazuma podnijet u subotu, ali to je bilo isključivo iz razloga da ona i njena kćerka ne bi išle u pritvor”, kazao je on.

Bonus video: