DPS: Vlast koja je izgubila težište i sve je sklonija padu, ne smije da žrtvuje evropski put države radi opstanka

"Još jedna izjava ovakve sadržine sa takve međunarodne adrese je svojevrsan šamar u lice vladajućoj većini, koja je prilikom usvajanja Izmjena i dopuna zakona o državnom tužilaštvu, protivustavno i protivno evropskoj praksi ignorisala stav VK", rekli su iz Poslaničkog kluba DPS-a

2915 pregleda 16 komentar(a)
Poslanički klub DPS, Foto: DPS
Poslanički klub DPS, Foto: DPS

Vlast koja je izgubila težište, i svakog dana je sve sklonija padu, ne smije da žrtvuje evropski put države radi svog opstanka, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz Poslaničkog kluba DPS-a kazali su da je danas i predsjedavajući Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) iz Evropskog parlamenta, Vladimir Bilčik, potvrdio stavove na kojima ta partija od početka insistira.

Pod tim se, kako su naveli, podrazumijeva bezrezervno poštovanje naših međunarodnih partnera i potreba da Crna Gora slijedi mišljenje Venecijanske komisije (VK) na sveobuhvatan način.

"Još jedna izjava ovakve sadržine sa takve međunarodne adrese je svojevrsan šamar u lice vladajućoj većini, koja je prilikom usvajanja Izmjena i dopuna zakona o državnom tužilaštvu, protivustavno i protivno evropskoj praksi ignorisala stav VK", rekli su iz Poslaničkog kluba DPS-a.

Sve navedeno je, kako su kazali, i apel da Crna Gora klizi sa svog dosadašnjeg evropskog puta.

"Evropskog puta kojem je do dolaska ove vlasti bila u potpunosti posvećena", navodi se u saopštenju.

Bonus video: