"Saradnja policija Crne Gore i Turske je kvalitetna, a postignuti rezultati govore u prilog"

Kako je saopšteno iz Uprave policije, podrška i povjerenje Turske značajno je kako za operativni rad, tako i za strateško unapređenje crnogorske policije

2126 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava policije
Sa sastanka, Foto: Uprava policije

Saradnja policija Crne Gore i Turske je kvalitetna, a postignuti rezultati govore u prilog toj činjenici, ocijenjeno je na sastanku vršioca dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa turskom ambasadorkom Songul Ozan.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, podrška i povjerenje Turske značajno je kako za operativni rad, tako i za strateško unapređenje crnogorske policije.

„Razmjena obavještajnih podataka temelj je u sprečavanju izazova sa kojima se suočavaju sve zemlje svijeta u bezbjednosnom smislu, pa su Brđanin i Ozan konstatovali da je potrebno efikasnije razmjenjivati operativne informacije“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku su, kako se navodi, dogovorene konkretne aktivnosti u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, krijumčarenja narkotika, terorizma i ilegalnih migracija.

Iz Uprave policije su podsjetili da su njihovi pripadnici godinama unazad imali priliku da pohađaju obuke koje su organizovane kroz podršku turske Ambasade i Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj – TIKA.

Prema njihovim riječima, najintenzivnija saradnja ostvaruje se u oblasti granične bezbjednosti i unaprjeđenja kapaciteta specijalne policije.

„Ne mali doprinos su dali i instruktori turske policije u stručnom usavršavanju znanja i vještina crnogorske policije, posebno u oblasti uspostavljanja narušenog javnog reda i mira u većem obimu“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: