Dočekujemo li turiste ovom slikom?

Kabasti otpad deponovan pored kontejnera daje ružnu sliku duž cijele trase Jadranske magistrale kroz Bar
70 pregleda 9 komentar(a)
smeće Bar, Foto: Radomir Petrić
smeće Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 23.07.2018. 05:31h

I ovog ljeta u Baru eskalira problem odlaganja kabastog otpada - deponovan pored kontejnera daje ružnu sliku duž cijele trase Jadranske magistrale kroz opštinu, ali i u naseljima.

Rukovodilac Komunalnog sektora u preduzeću Komunalne djelatnosti Predrag Ristović tvrdi da radnici Čistoće u sadašnjim uslovima daju maksimum i da nisu isključivi krivci za ružne prizore.

Kaže da građani ne mare za apele komunalaca da u dogovorenom terminu odlažu kabasti otpad - namještaj i materijal od građevinskih radova u enterijeru, za čije odlaganje lokacija još nije određena: “Jer sanitarna deponija Možura prima samo kućni otpad”.

“Mi se zato na razne načine dovijamo da bismo Bar i dalje držali čistim, a ne možemo to sami, ako svaki građanin ne pomogne. Već sada svakodnevno vozimo stotinu tona otpada u dvije dnevne smjene, prijepodne izlaze šest, a popodne tri ‘bubnjare’, tri podizača velikih kontejnera od sedam kubika i kamioni za kabasti otpad. Dešava se svaki dan da očistimo jednu lokaciju, a ni pola sata kasnije da tu dođe kamion i deponuje pored kontejnera kabasti otpad koji nije klasifikovan Nema dana, a da naša ekipa ne utovari barem tri kamiona raznih predmeta, i to svakako nije djelo turista, već nas koji živimo u Baru”, naglašava Ristović.

Apelovao jer na građane da odlaganje kabastog otpada dogovore sa komunalcima na brojeve telefona 312-479 i 311-418 i da samoinicijativno ne odlažu taj otpad.

Trenutno je najugroženija lokacija na Velikom Pijesku kod “Limenke”: “Narod tamo svakodnevno kamionima baca pored kontejnera, tu dnevno vozimo po pet tura”.

“U Šušanju građani godinama ne poštuju dogovor da se zavezane kese sa kućnim otpadom ostavljaju do osam sati ujutro, jer tamo nema mjesta za kontejnere. Naš kamion prođe do osam sati i pokupi kese, a onda mještani i turisti masovno preko dana odlažu kese. Turisti tu gledaju kako se ponašaju domaći ljudi”.

Bonus video: