Sestra Rista Jovanovića: Zahvalni smo maksimalno Ministarstvu vanjskih poslova

"Ovom prilikom želim da kažem da je ambasada Crne Gore na Kosovu pružila maksimalnu podršku mome bratu i uradila sve diplomatskim putem za moga brata što se tiče od najsitnijih do najkrupnijih detalja - razgovora, njegovih prava, kontakata sa advokaticom."

22587 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Perazić, Foto: Gov.me
Perazić, Foto: Gov.me

Tokom suđenja smo imali podršku Ministarstva vanjskih poslova, a ambasada Crne Gore na Kosovu je pridužila maksimalnu podršku mom bratu, kazala je sestra Rista Jovanovića, Slavenka Perazić.

Jovanović je uhapšen na Gazimestanu i osuđen zbog izazivanja razdora i netrpeljivosti, a nakon plaćanja novčane kazne je pušten iz pritvora u Prištini.

"Ovom prilikom želim da kažem da je ambasada Crne Gore na Kosovu pružila maksimalnu podršku mome bratu i uradila sve diplomatskim putem za moga brata što se tiče od najsitnijih do najkrupnijih detalja - razgovora, njegovih prava, kontakata sa advokaticom. Želim da kažem da smo tokom suđenja imali ljudsku podršku, Ministarstva vanjskih poslova i da su tu sa nama, što meni jako puno znači. Znam da je ministar Đorđe Radulović razgovarao sa ministarkom na Kosovu, znam da je Vlada Crne Gore, gospodin (premijer Zdravko) Krivokapić, gospodin (potpredsjednik Vlade) Abazović, ministar Đorđe Radulović, i Ministarstvo vanjskih poslova,ambasada Kosova, da su uradili sve što se tiče diplomatskog puta za mog brata i neizmjerno sam im zahvalna na tome, ne samo ja nego čitava moja familija, porodica Jovanović im je neizmjerno zahvalna na tome, stvarno od srca smo zahvalni", poručila je Perazić u videu objavljenom na Facebook stranici MVP.

Sud u Prištini je u odluci naveo da je Jovanović imao namjeru da izazove razdor i netrpeljivost između etničkih zajednica.

Jovanović je na suđenju rekao da se ne osjeća krivim i dodao da ne mrzi nijedan narod.

Bonus video: