Tadić: 25. dan vatrene stihije u nikšićkoj opštini, kuće spašene u posljednjim trenucima

"Naše ekipe su danonoćno na terenu i čine sve što je u njihovoj moći. Svi požari su i dalje aktivni pa molimo građane da se čuvaju i na vrijeme prijave našoj jedinici nove požare koji su učestali i za koje osnovano sumnjamo da se namjerno podmeću"

5565 pregleda 2 komentar(a)
Jedan od požara, Foto: Vatrogasno-spasilačka jedinica Nikšić
Jedan od požara, Foto: Vatrogasno-spasilačka jedinica Nikšić

Komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić Slavko Tadić saopštio je večeras da su vatrene stihije u nikšićkoj opštini aktivne već 25. dan i da je danas bilo više nego dramatično.

On je "Vijestima" kazao da su vatrogasci-spasioci uz ogromnu pomoć mještana i organizovanih građana kao i uz nemjerljivu pomoć iz vazduha Aviohelihopterske jedinice i Vojske Crne Gore (VCG) bukvalno u posljednjim trenucima spašavali kuće od požara.

"U Klenku su spašene kuše Orbovića, Lučića, Perišića, Pejovića, u Počekovićma kuce Šekarića, u Srnom dolu kuće Gardaševića i Stevovića, u Trepcima kuće Đapića i Pejovića, u Broćancu kuće Vujovića, Nikolića i Gardaševića , u Podvršu kuće Kilibarda. Naše ekipe su danonoćno na terenu i čine sve što je u njihovoj moći. Svi požari su i dalje aktivni pa molimo građane da se čuvaju i na vrijeme prijave našoj jedinici nove požare koji su učestali i za koje osnovano sumnjamo da se namjerno podmeću", rekao je Tadić.

Bonus video: