DPS Budva: Politička ponuda vlasti ogleda se u u konstantnom primitivizmu, nacionalizmu i revanšizmu

"Sigurni smo da velika većina građana koji žive u našem gradu ne žele ovu i ovakvu Budvu, te da je politička agenda Demokratske partije socijalista superiornija od svih ostalih i da će u novoj vlasti, čiji će stožer neminovno biti naša partija, mjesto naći sve građanske snage kako bi se oduprli talasu klero-nacionalizma"

7080 pregleda 20 komentar(a)
Đukanović na izbornoj konferenciji DPS Budva, Foto: DPS
Đukanović na izbornoj konferenciji DPS Budva, Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Budva saopštio je danas da je godinu dana nakon lokalnih izbora u potpunosti jasno da u političkoj ponudi ima dva moguća puta razvoja Budve.

"Sa jedne strane imamo partije opozicije koje zastupaju građanske, civilizacijske i evropske vrijednosti, a sa druge je trenutna vlast čija se politička ponuda ogleda u konstantnom demonstriranju primitivizma, nacionalizma i revanšizma", ističe se u saopštenju DPS Budva.

U saopštenju se dodaje da je na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Budva, učestvovalo 115 delegata koji su izabrali novi Opštinski odbor od 71 člana.

"Preko pedeset procenata članstva Opštinskog odbora čine nova lica, a po predviđenoj dinamici, u narednih mjesec dana će se izabrati i predsjednik", piše u saopštenju.

Iz DPS Budva su poručili i da je "na konferenciji konstatovano da Budva u što kraćem roku treba ponovo da postane sinonim kvalitetnog, visokoplatežnog turizma, razvojnih infrastrukturnih projekata i grad u kojem će dolaziti gosti iz svih krajeva svijeta, budući da je, zahvaljujući politici aktuelne vlasti, grad izgubio poziciju koja joj pripada na Mediteranu".

"Sigurni smo da velika većina građana koji žive u našem gradu ne žele ovu i ovakvu Budvu, te da je politička agenda Demokratske partije socijalista superiornija od svih ostalih i da će u novoj vlasti, čiji će stožer neminovno biti naša partija, mjesto naći sve građanske snage kako bi se oduprli talasu klero-nacionalizma. Konstatovano je da ćemo ojačani novom energijom, ostati na kursu koji vodi Crnu Goru u društvo znanja, društvo slobode i slobodnih građana, kao i poštovanja vrijednosti sekularne države", poručili su iz DPS Budva.

Navodi se da su opštinskoj konferenciji prisustvovali predsjednik partije Milo Đukanović, generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Predsjedništva Andrija Nikolić, te koordinator ispred Izvršnog odbora Boris Muratović.

Bonus video: