URA i Pavićević optužili Demokrate i Medojevića: Rade sve da upropaste rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je ranije danas da neće zbog istrage reći koga je posjetio u spuškom zatvoru, ali je rekao da je sa tom osobom razgovarao u vezi ubistva Duška Jovanovića

26845 pregleda 113 reakcija 37 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

U današnjoj zajedničkoj i koordinisanoj akciji Demokrata, Nebojše Medojevića i pojedinih medija bliskih kriminalnim strukturama otkriveni su oni kojima nije do rasvjetljavanja ubistva glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE navode da Demokrate i Nebojša Medojevića treba da odgovore po čijem nalogu su danas koordinisano uradili sve da se upropasti i zataška dvadesetogodišnji neriješeni slučaj ubistva Duška Jovanovića.

"Koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović od početka mandata preduzima aktivnosti na konačnom rješavanju ubistva Jovanovića. O tim aktivnostima Abazović je prethodno obavijestio Tužilaštvo, Sud, Biro za operativnu koordinaciju službi bezbjednosti, Komisiju za praćenje istraga napada na novinare i imovinu medija i porodicu ubijenog. Neka javnost prosudi za čiji interes Bečićeve Demokrate i Nebojša Medojević žele da upropaste rješavanje ovog slučaja", zaključuju iz URE.

Optužbe i Pavićevića

Privatni detektiv Vladan Pavićević optužio ranije je Demokratsku Crnu Goru i lidera Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića da su upropastili aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva Duška Jovanovića.

"Na uporno insistiranje predstavnika Demokrata i Nebojše Medojevića, aktivnosti koje se preduzimaju na rasvjetljavanju atentata Duška Jovanovića, od strane koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića. I to morate upropastiti. Sram vas bilo!", napisao je Pavićević na Tviteru.

Pavićević je zet ubijenog urednika "Dana".

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je ranije danas da neće zbog istrage reći koga je posjetio u spuškom zatvoru, ali je rekao da je sa tom osobom razgovarao u vezi ubistva Duška Jovanovića i da je o svemu obavijestio tužilaštvo, sud, Biro za operativnu koordinaciju službi bezbjednosti, Komisiju za praćenje istraga napada na novinare i imovinu medija i porodicu ubijenog urednika "Dana".

"Kome je u interesu da spriječi rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića moraće da odgovori javnosti. Indikativno je što su se određene političke strukture udružile i pružaju zaštitu licima odgovornim za taj slučaj iz kriminalnih struktura", naveo je Abazović u izjavi za "Vijesti".

Abazović je ranije danas na pres konferenciji povodom slučaja "Belivuk" rekao je da je posjetio jednog stanovnika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nakon što je od tog "kriminalca dobio pismo o jednom važnom slučaju".

Objasnio je da se radi o veoma važnom slučaju i da neće reći koga je posjetio, a da oni koji insistiraju na tome opstruiraju taj slučaj.

Najavio je i da će, ako to uspiju, sve objelodaniti.

"Pošto se ta priča sad aktivira, onda je to vjerovatno i želja. Ako se bude upropastio, ja ću onda reći sve detalje, pa neka javnost sudi o mojim postupcima i postupcima Demokrata", poručio je Abazović.

Demokratska Crna Gora je prije dva dana u reagovanju postavila pitanje ko je u UIKS-u posjetio visokorangiranog kriminalca i po kom osnovu.

Povezani članci

15. Oktobar 2021.

Abazović: U UIKS sam bio zbog važnog slučaja

Bonus video: