Radulović i ekipa u pritvoru, uhapšen i Petrušić

Šestorica Nikšićana i dvojica bosanskih državljana saslušani su juće u specijalnom tužilaštvu, sumnjiče se za pripremanje ubistava kriminalaca i policajaca
1640 pregleda 10 komentar(a)
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.06.2018. 06:39h

Nikšićani Ranko Radulović (58), njegov bratanić Stefan (22), rođak Luka Radulović (24), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), Ratko Martinović (38) i bosanski državljani Nenad Lubura (52) i Radoje Preradović (54) saslušani su juče u Specijalnom državnom tužilaštvu, koje ih sumnjiči za pripremu više likvidacija.

Nakon saslušanja određeno im je zadržavanje do 72 sata, a branioci osumnjičenih saopštili su da je predmet označen tajnim, obrazlažući da ne smiju iznositi detalje iz istrage.

Zbog sumnje da je član iste kriminalne grupe, juče je uhapšen i Nikšićanin Radoš Petrušić, bliski saradnik Ranka Radulovića. Policija traga za još nekoliko osoba iz te kriminalne grupe.

Nikšićani i dvojica bosanskih državljana uhapšeni su u velikoj akciji Specijalnog tužilaštva i Specijalnog odjeljenja policije.

“Vijestima” je od izvora bliskih istrazi potvrđeno da je uhapšeno više pripadnika kriminalnih grupa koje su navodno pripremale ubistva, a neki od njih se sumnjiče i da su učestvovali u organizaciji i izvršenju nekih od ubistava počinjenih u sukobu kotorskih kriminalnih klanova.

“Uhapšeni su pripadnici tri kriminalne grupe, koje su planirale i izvršavale ubistva. Nekoliko ubistava je ovom akcijom spriječeno a mnogo toga je rasvijetljeno”, rekao je ranije “Vijestima” izvor blizak istrazi.

“Neki od uhapšenih su članovi i nikšićke i škaljarske kriminalne grupe”, rekao je juče izvor “Vijesti”.

Drugi sagovornik blizak istrazi kazao je da SDT ne svrstava uhapšene ni u jednu kriminalnu grupu, ali da ih povezuju sa više klanova.

Izvori “Vijesti” iz policije i tužilaštva nijesu željeli da kažu za šta se tačno sumnjiče Radulović i uhapšeni, niti da li i kakve veze to ima veze sa nedavnim hapšenjem više osoba za koje su mediji spekulisali da su povezani sa planiranjem više ubistava.

“Ova hapšenja imaju veze sa hapšenjem jednog lica iz Albanije”, rekao je drugi izvor “Vijesti”.

Ni SDT ni Uprava policije nijesu se zvanično oglašavali povodom hapšenja u Nikšiću.

Spekuliše se da je uhapšena grupa planirana ubistva pripadnika suprotstavljenih kriminalnih klanova, kao i policijskih inspektora.

U različitim akcijama prošlog i ovog mjeseca uhapšeni su albanski državljanin Zlatko Matanović i Nikšićani Dejan Vujović (21) i Stefan Perović (19). Oni su zadržani u pritvoru, a mediji su pisali da su osumnjičeni i za pripremanje ubistava. “Vijestima” je potvrđeno da jedan od uhapšenih sarađuje sa tužilaštvom.

Ranko Radulović je hapšen i krajem juna 2017. u Nikšiću, a policija je tada saopštila da su tokom višemjesečne istrage prikupili dokaze da je on 11. oktobra 2016. organizovao prenošenje oružja i municije od mjesta Slano ka Nikšiću.

Sumnjičili su ga da je krivično djelo počinio u saizvršilaštvu sa sugrađanima Darkom Vickovićem i Ratkom Martinovićem.

Radulović je 2015. godine hapšen zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala likvidacije na teritoriji Crne Gore.

Iste godine, Nikšićanin je oslobođen optužbi za zelenašenje.

Radulović je pravosnažno osuđen na četvoromjesečnu kaznu zatvora zbog protivpravnog zauzimanja državne imovine nasipanjem pijeska i kamena u more u Lipcima u Bokokotroskom zalivu, 2008., gdje je njegova kompanija kao podizvođač radova na gradnji puta Risan - Grahovo. Postupak protiv njega za devastaciju životne sredine i divlju gradnju u tom mjestu je zastario.

Izdržao je višegodišnju zatvrosku kaznu zbog učešća u ubistva Zorana Vilotijevića.

Radulović je bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik,a vodi se i kao vlasnik nikšićkog lokala Tani.

Bonus video: