Ramazanski paketi dijeljeni Baranima

Ova humanitarna akcija je realizovana u sklopu projekta "Year of Zayed" preko kojeg je širom Crne Gore ambasada UAE u saradnji sa Mešihatom islamske zajednice u Crnoj Gori podijelila 1.500 paketa
94 pregleda 0 komentar(a)
paketi Islamska zajednica, Foto: Islamska zajednica Bar
paketi Islamska zajednica, Foto: Islamska zajednica Bar
Ažurirano: 12.06.2018. 19:25h

U toku mjeseca Ramazana, Medžlis islamske zajednice Bar podijelio je socijalno ugroženima 100 ramazanskih paketa koje je donirala ambasada UAE.

Ova humanitarna akcija je realizovana u sklopu projekta "Year of Zayed" preko kojeg je širom Crne Gore ambasada UAE u saradnji sa Mešihatom islamske zajednice u Crnoj Gori podijelila 1.500 paketa.

"Sveti mjesec Ramazan vrijeme je kada se nagrada za učinjeno dobročinstvo uveliko povećava i množi, pa je zato projekat i realizovan upravo za vrijeme njegovogtrajanja. Zahvaljujem se imamima, mutevelijama, članovima Udruženja mladih IKC-a sa predsjednicom Amilom Vukić na čelu, i svima onima koji su na bilo kojinačin doprinijeli da ova pomoć u vidu ramazanskih paketa dođe u ruke onih Barana kojima je najpotrebnija", rekao je "Vijestima" imam Omer-bašine džamije Ismail Husaj, koordinator projekta pri Medžlisu IZ Bar.

On je dodao da se prilikom raspodjele paketa nije gledalo na vjersku pripadnost – "dijelili smo ih i muslimanima i nemuslimanima".

"Time smo još jednom potvrdili i pokazali da je Bar grad u kome u miru i harmoniji žive sve tri vjere, čiji pripadnici jedni drugima pomažu kada god je to potrebno", istakao je imam Husaj.

Bonus video: