Održan godišnji koncerti muzičke škole u Kolašinu

Koncert je otvorio hor ŠOMO, pod dirigenstskom palicom nastavnice Marijana Bulatović, a zatim su nastupali učenici petog, šestog, sedmog i osmog razreda
267 pregleda 0 komentar(a)
ŠOMO koncert, Foto: Dragana Šćepanović
ŠOMO koncert, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 05.06.2018. 14:45h

Na godišnjem koncertu kolašinske Škole za osnovno muzičko obrazovanje (ŠOMO) predstavili su se najsupješniji učenici te ustavove, dobitnici nagrada na školskom, državnom i nekoliko međunarodnih takmičenja. Tradicionalni koncert centralni je proljećni kulturni događaj u Kolašinu, a mladi muzičari, uz pomoć svojih nastavnika, još jednom su oduševili bogatim programom, uvježbanošću i talentom.

Izvodili su kompozicije Bastiena, Kečera, Palmera, Lemoana, Bernaua, Betovena, Šopena, Lobosa...

Koncert je otvorio hor ŠOMO, pod dirigenstskom palicom nastavnice Marijana Bulatović, a zatim su nastupali učenici petog, šestog, sedmog i osmog razreda.

U drugom dijelu publici su se predstavili klavirski duo Milica Popović i Jana Raketić, u klasi nastavnice Marije Bulatović i Mirjane Peković, koje su osvojile specijalnu nagradu na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Tivtu, te pijanistkinja Helena Vuković, koja je na istom tamičenju bila prva. Helena je dobitnica još tri prve nagrade na međunarodnim takmičenjima, a svira u klasi Mirjane Peković.

Nastupili su i Đorđe Vukićević i Tara Dulović, duo gitara, u klasi nastavnice Milene Vračarić, dobitnici druge nagrade na takmičenju „Guitar fest“ u Bijelom Polju i Srebrne lire na 45. Festivalu mladih muzičara Crne Gore u Herceg Novom. Publika u koncertnoj sali ŠOMO, bila je u prilici da čuje i harmonikašicu Viktoriju Tatić, u klasi nastavnice Ivane Peković, dobitnicu Zlatne lire na državnom takmičenju u Herceg Novom i druge nagrade na međunarodnom „Harmonika festu“ u Tivtu.

Zapažen nastup imao je i duo gitara Anđa Raketić i Nađa Grdinić, u klasi nastavnice Vračarić, dobitnice ovogodišnjih prvih nagrada na takmičenjima u Bijelom Polju i Herceg Novom. Pijanistkinja Gala Dulović, u klasi profesora Vanje Šćepanovića, nastupom na koncertu svoje škole opravdala je tri prve nagrade sa međunarodnih pijanističkih takmičenja u Bečeju, Banja Luci i Novom Sadu.

Posledni taktovi koncerta pripali su harmonikašicama Anđeli Vlahović i Mileni Rondović, u klasi nastavnice Ivane Peković. One su tim nastupom obilježile završetak školovanja u ŠOMO. Minulih minulih godina donosile brojne nagrade sa takmičenja u zemlji i regionu.

Galerija

Bonus video: