Milačić: Članstvo SNP-a da smijeni rukovodstvo ili napusti partiju

Milačić je naveo i da mu žao "što su kolege iz DF-a konkretno podržavale SNP još od potpisivanja izdajničkog Memoranduma"

16032 pregleda 65 reakcija 65 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Poslanik i lider Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je članstvo Socijalističke narodne partije (SNP) da smjeni rukovodstvo ili napusti tu partiju.

Milačić je u saopštenju naveo da svako učešće u radu SNP-a "nakon njene podrške manjinskoj vladi, predstavlja učešće u izdaji".

Glavni odbor SNP izglasao je da je za ulazak te partije u manjinsku vladu.

"Nakon sjednice GO SNP-a, svakom u Crnoj Gori je jasno da pipci korupcije dosežu do svakog poslanika koji je spreman da trguje moralom i da ovu krizu jedino može riješiti narod i to jedinstveno. Kada je potpisan izdajnički Memorandum, Prava Crna Gora je osudila rukovodstvo SNP-a, ali i GP URA, jer je tada vidjela ono što se događa danas. Pozdravljamo namjeru članstva SNP-a da nakon današnje odluke glavnog odbora, smjeni rukovodstvo ili da napusti partiju, jer svako učešće u radu ove partije nakon njene podrške manjinskoj vladi, predstavlja učešće u izdaji", naveo je Milačić.

On je pozvao građane "na jedinstvo".

"Čuli smo da je tobožnji motiv SNP-a navodni Temeljni ugovor sa SPC, pa izražavamo krajnje žaljenje da se jedan praktično sakralni dokument upotrebljava kao pokriće za izdaju i dalje uvođenje u ko zna kakve sve "temeljne ugovore". Bilo bi časnije i važnije da se Joković i SNP zauzmu za stav o sudbini Odluke o kriterijumima za prijem u crnogorsko državljanstvo, čije je ukidanje najavio Dritan Abazović. Bilo bi pošteno da Joković na najavi odbrane te Odluke, pokaže makar i najmanju solidarnost prema građanima koji su ga birali, prema članstvu, jer je to odluka koja direktno i mnogo snažnije targetira njihove sunarodnike, prijatelje i članove porodica".

Milačić u saopštenju navodi i da mu žao "što su kolege iz DF-a konkretno podržavale SNP još od potpisivanja izdajničkog Memoranduma".

"I davale mu vjetar u leđa, sve do nedavno kada je SNP-ova izdaja već ušla u konačnu i nepovratnu fazu. Veoma zabrinjava i to što su mnoge kolege iz većine oćutale dodjeljivanje mandata Dritanu Abazoviću i što na ove događaje umjesto bilo kakvih aktivnosti, odgovaraju ćutanjem. Svi znamo da je ćutanje znak odobravanja. Prava Crna Gora poziva građane na jedinstvo koje nam je prijeko potrebno, kako bi dali odgovarajući odgovor izdajničkom dogovoru koji je ušao u samu završnicu, a koji se kuva od potpisivanja Memoranduma između SNP-a, GP URA i delegata DPS-a iz redova manjinskih predstavnika u Skupštini", zaključio je Milačić.

Bonus video: