Elon Musk kupuje Twitter za 44 milijarde dolara

Akcije Twitter-a su pale za 22% u poslednjih 12 mjeseci, ali su i zabilježile porast nakon što su Muskove namjere otkrivene.

26580 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Limit Prime
Foto: Limit Prime

Pošto je Elon Musk prije par sedmica odbio da se pridruži bordu direktora kompanije Twitter, svjetski mediji su to protumačili kao signal da najbogatiji čovjek na svijetu ima namjeru da preuzme ovu kompaniju. Tada pretpostavka a već sada stvarnost!

Kako je Musk preuzeo Twitter?

Ubrzo nakon što je odbio da se priključi bordu direktora, Musk je uputio ponudu za kupovinu Twitter-a. Dok je ova kompanija razmatrala ponudu, njene akcije su skočile za 12%.

Diskusije o ponudi, koje su prošle nedelje djelovale neizvjesno, ubrzale su se tokom vikenda nakon što je Musk upoznao akcionare Twittera sa detaljima njegove ponude.

Početkom nedelje je u medijima eksplodirala vijest da je Twitter pristao na 54.2 dolara po akciji tj. procijenjenoj vrijednosti od otprilike 44 milijarde dolara. Izvori otktivaju da Musk ne kupuje Twitter zbog finansijskih, iako smatra da na kupovini može profitirati, već iz ideoloških razloga.

Preuzimanje je ključni trenutak za 16-ogodišnju kompaniju, koja je postala jedan od najuticajnijih javnih medija u svijetu i koja se sada suočava sa nizom izazova. Ipak, u očima analitičara, ova cijena je preniska i predstavlja iznenađenje.

Cijena akcija je uvećana za 20% na 45,08 dolara što je bila zaključna cijena akcije prije nego što je Musk dao ponudu. Ali to je takođe oko 30% ispod istorijskog maksimuma akcija od 77,06 dolara, postignutog u februaru 2021.

Limit Prime
foto: Limit Prime

Kako se preuzimanje odrazilo na akcije?

Twitter je prijavio profit od 0,33 dolara po akciji u četvrtom kvartalu 2021. godine dok su izostala očekivanja od 0,34 dolara. Podsjećamo, da je ova kompanija zabiježila neto gubitak u trećem kvartalu.

Akcije Twitter-a su pale za 22% u poslednjih 12 mjeseci, ali su i zabilježile porast nakon što su Muskove namjere otkrivene.

Nestabilnost na tržištu akcija i veliki događaji poput ovog su možda idealna prilika da razmislite o CFD investiranju.

Zašto bi trebalo da razmislite o CFD investiranju u ovom trenutku?

Prednost CFD trgovanja je ta što omogućava trgovcima da potencijalno zarade novac pravilnim predviđanjem da li će cijena akcija rasti ili padati. Sem toga, na ovaj način trejderi mogu koristiti leveridž kako bi znatno povećali svoj potencijalni dobitak.

Kompanija Limit Prime nudi dodatnu pogodnost za sve trgovce koji su razmišljali da počnu da investiraju, ali to nikada nisu uradili. Danas je vaša najbolja šansa jer Limit Prime poklanja 30% depozita kao bonus za trgovanje

Ukoliko želite da počnete sa trgovanjem, to možete učiniti odmah - otvaranjem računa za trgovanje i time ostvariti 30% trgovačkog bonusa na prvi depozit.

Kompanija Limit Prime je regulisana od strane Komisije za tržište kapitala Crne Gore i kroz svoju platformu vam nudi direktan pristup svjetskim berzama i trgovanje najatraktivnijim finansijskim instrumentima.

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 242 i neko od zaposlenih u Limit Prime-u će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: http://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 242

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Linkedin