Novljanin uhapšen: Ranio se pištoljem u ilegalnom posjedu?

Policija je pronašla pištolj kalibra 7,65 milimetara sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka
102 pregleda 7 komentar(a)
Herceg Novi pištolj, Foto: Uprava policije
Herceg Novi pištolj, Foto: Uprava policije
09.12.2018. 03:00h

Hercegnovska policija uhapsila je sugrađanina K.V. (39) koji važi za bezbjednosno interesantno lice, nakon što se, kako se sumnja, ranio usljed nestručnog rukovanja pištoljem u ilegalnom posjedu, saopšteno je iz Uprave policije.

"K.V. je, kako se sumnja, 01.06.2018. godine, u jednom stanu u ulici Sava Bajkovića, ilegalno posjedovao pištolj kojim je usljed nestručnog rukovanja došlo do samoopaljenja ovog pištolja, kojom prilikom je ispaljeni projektil pogodio K.V. u desnu nadlakticu nanoseći mu ustrelnu ranu", ističu iz policije.

Kako se navodi, zaposleni u Bolnici Meljine prijavili su policiji da je K.V. ukazana medicinska pomoć u toj ustanovi.

Takođe, policija sumnja da je Novljanin angažovao sugrađanina P.V. (44) da preuzme pištolj i sakrije ga.

"Kriminalisitičkom obradom službenici CB Herceg Novi su prikupili materijalne dokaze i došli do sumnje da je K.V. navedenog dana sam sebe povrijedio iz vatrenog oružja, i da je, kako se sumnja, da bi prikrio ovaj događaj, angažovao P.V. (44) iz Herceg Novog da preuzme pištolj i da ga sakrije, što je on i učiio i predmetni pištolj sakrio u Meljinama", navode iz policije.

Policija je, kako se dodaje, pronašla pištolj kalibra 7,65 milimetara sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka.

Tužiocu u ODT u Herceg Novom podnijeta je krivična prijava protiv P.V. zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Pronađeni i oduzeti pištolj je upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

K.V. je uhapšen juče, nakon otpusta sa bolničkog liječenja, i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu, koji je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.