Konačno: Stiže promjena koju "tviteraši" godinama iščekuju

Koosnivač Tvitera i izvršni direktor Džek Dorsi je kazao kako se iz te kompanije nadaju da će korisnici oduševljeno prihvatiti novinu
1 komentar(a)
tviter, twitter, Foto: Reuters
tviter, twitter, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2017. 09:34h

Tviter će promijeniti ograničenje broja karaktera u tvitovima, pa će ubuduće poruke, umjesto dosadašnjih 140, moći da sadrže 280 karaktera, prenosi CNN.

Ova "revolucionarna" promjena će se, međutim, u početku odnositi samo za pojedine korisnike. U maloj grupi ljudi koja će dobiti priliku da testiraju ovu novinu naći će se korisnici koji "tvituju" na engleskom, španskom i portugalskom jeziku.

Opcija bi u nekom trenutku trebalo da postane dostupna svima. I pored vremenskog ograničenja, tokom test perioda, svi korisnici će moći da vide i da pročitaju "nove" duže tvitove, navodi B92.

Koosnivač Tvitera i izvršni direktor kompanije Džek Dorsi ranije je najavljivao da će ograničenje broja karaktera biti promijenjeno. Iz te kompanije se nadaju da će korisnici oduševljeno prihvatiti novinu.

Ranija odluka da tvitovi sadrže najviše 140 karaktera uvedna je zbog prilagođavanja SMS porukama. Pošto jedna SMS poruka sadrži 160 karaktera, osnivači Tvitera su željeli da se tvitovi uklope u nju: 140 karaktera za tvit i 20 za korisničko ime.

Ono što utiče na dužinu tvita je i sama poruka kao i jezik na kome je napisana. Tako tvitovi na kineskom, japanskom ili korejskom mogu da prenesu duplo više informacija nego oni na engleskom ili španskom. Istraživanje te kompanije je pokazalo da je ograničenje karaktera ono što najviše frustrira ljude koji tvituju na engleskom.

Informacija o povećanju broja karaktera tvitova izazvala je oprečne komentare "tviteraša."

Bonus video: