Teška noć na Paštrovskoj gori: Požar pod kontrolom, avioni gase vatru

"Nadamo se da će vjetar stati jer ako nema bure, nema ni požara. Sa vjetrom i požarima se nikada ne zna", dodao je Božović
330 pregleda 0 komentar(a)
Reževići, požar, Foto: Čitalac "Vijesti"
Reževići, požar, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 21.08.2018. 07:33h

Jaka bura sinoć je sat nakon ponoći raspamsala požar na Paštrovskoj gori, a vatra se u jednom trenutku spustila skroz do magistrale.

Iz budvanske Službe zaštite i spasavanja jutros je TV Vijesti potvrđeno da su imali veoma tešku noć i da je uz pomoć kolega iz Kotora, Bara i Tivta vančovječanskim naporima spriječena katastrofa.

Komandir Službe za zaštitu i spašavanje Budva, Dragan Božović, kazao je za "Boje jutra" da je požar uglavnom lokalizovan i da je ostao samo mali dio koji i dalje gase.

Božović je kazao da su i jutros angažovani avioni Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), ali da je i za njih teren nepristupačan "budućida su na tom terenu dalekovodi i veliki je dim".

"Nadamo se da će vjetar stati jer ako nema bure, nema ni požara. Sa vjetrom i požarima se nikada ne zna", dodao je Božović.

On je prenio navode mještana da je grom prije nekoliko dana zapalio vatru, koju je vjetar potom proširio.

JWPlayer video mesto

Božović je ranije jutros kazao za TV Vijesti da je požar za samo 15 minuta sa vrha brda došao do magistrale i da su bila ugoržena sela i pumpa u Reževićima.

"Uspjeli smo to da spavimo, da ne izgori nijedna kuća, da niko ne strada, da se niko ne povrijedi", kazao je Božović.

On je kazao da je situacija trenutno pod kontrolom.

JWPlayer video mesto

Video: Info biro

Juče tokom dana nepristupačan teren je onemogućavao vatrogascima da priđu vatrenoj stihiji.

Na tom lokalitetu bila su angažovana tri aviona bila angažovana tri aviona Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP-a su dodali da je Direktorat u stalnoj komunikaciji sa Službom zaštite i spašavanja Budva, prati stanje na terenu i da će u skladu sa razvojem situacije preduzimati odgovarajuće mjere i radnje.

Vatrogasne ekipe su u pripravnosti.

Bonus video: