Otvorena m:telova digitalna fabrika

Iz m:tela su poručili da ovim projektom žele da postignu da Crna Gora uđe u red razvijenih zemalja u ICT biznisu
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2017. 19:49h

M:tel digitalna fabrika, koja je otvorena u Podgorici, prvi je ICT hub u Crnoj Gori koji će, kako su kazali iz kompanije, biti baza kreativcima za razvoj i stvaranje novih ideja i naprednih digitalnih rješenja.

M:telovu digitalnu fabriku otvorila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić koja je poručila da inovativnost nije samo pitanje napretka, već razvoja i opstanka privrede.

"Novo vrijeme traži nove ideje i nove pristupe”, kazala je Sekulićeva i dodala da ovaj projekat treba iskoristiti na najpametniji način.

Izvršni direktor m:tela Vladimir Lučić podsjetio je da se u ICT industriju u inostranstvu ulažu stotine milijardi, ali je mali broj zemalja organizovano pristupio pomoći start up firmama koje se bave izradom softvera.

"Mi smo pokupili najbolja iskustva iz svijeta otvaranjem ovakvog projekta. Ovim projektom želimo da postignemo da Crna Gora uđe u red razvijenih zemalja u ICT biznisu i da ICT softver bude grana industrije od koje ćemo najviše zarađivati u Crnoj Gori”, rekao je Lučić.

On je dodao da će u digitalnoj fabrici, koja je jedinstven centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija, firme moći da budu u kontaktu sa najsavremenijim uređajima kao što su 3D štampači, razni senzori, uređaji za virtuelnu realnost....

Lučić je najavio da će m:tel najbolje start upove u narednih pet godina finansirati sa minimalnom sumom od 30.000 eura.

Galerija

Bonus video: