Sud u Kotoru odredio Fatoviću pritvor do 30 dana zbog nesreće u zalivu Trašte

Pavićević je potvrdio Vijestima da je Fatovića saslušao u prisustvu branioca te prihvatio predlog tužioca i odredio pritvor
0 komentar(a)
nesreća Oblatna, pomorska nesreća, Foto: Slavica Kosić
nesreća Oblatna, pomorska nesreća, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.08.2018. 08:28h

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana Ivanu Fatoviću vozaču glisera koj je usmrtio dva poljska turista.

Pavićević je potvrdio Vijestima da je Fatovića saslušao u prisustvu branioca te prihvatio predlog tužioca i odredio pritvor.

On će biti upućen u spuški zatvor.

Poljski državljani Pjotr Martin Makovski (39) i Emilia Agneska Pjaskovska (46) smrtno su stradali u pomorskoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 12 sati dogodila na moru, oko osam milja južno od uvale Oblatna u zalivu Trašte.

U nesreći je iz još neutvrđenih razloga, došlo do sudara motorne jahte „Flipper“ pod britanskom zastavom, a kojom je upravljao Fatović, i jedrilice „Karukera“, koja vije zastavu Poljske. Jahta je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, lijevom stranom svog pramca udarila u lijevu stranu krme poljske jedrilice, pri čemu su dvije osobe – skiper i jedna putnica sa “Karukere”, smrtno stradali na licu mjesta.

Bonus video: