Megan RS upravlja svim točkovima

Novi motor identičan je onom koji se koristi u sportskom modelu Reno Alpin A110 i proizvodi 280 KS
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2017. 15:54h

Reno u Frankfurtu predstavlja svoj novi adutu u klasi sportskih hečbek automobila. Nopvi Megan RS ne samo što je dobio više snage već je prvi put u istoriji dobio sistem upravljanja na svim točkovima, što je presedan u ovoj klasi.

Važna novost kod novog RS-a je i snažniji turbobenzinski motor od 1.8 litara zapremine koji je zamijenio 2.0 litarsku turbo jedinicu iz odlazećeg Megana RS.

Novi motor identičan je onom koji se koristi u sportskom modelu Reno Alpin A110 i proizvodi 280 KS.

Takođe prvi pu u istoriji Megana RS kupcima će biti na raspolaganju dvije vrste prenosa - šestobrzinski manuelni ili šestostepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom. Proizvođač za sada nije saopštio performanse. Za one kojima 280 "konja" nije dovoljno, Renault priprema ekstremni Megane RS Trophy, koji će se pojaviti na tržištu nešto pre kraja 2018, a raspolagaće sa 300 ks i 400 Nm.

Megan RS dolazi isključivo sa prednjim pogonom, a kupci će moći da biraju između dve varijante automobila, Cup i Sport, koje će se razlikovati po sistemu oslanjanja.

Novi reno megan RS proizvodiće se isključivo kao hečbek sa 5 vrata, a kupcima je na raspolaganju 5 predefinisanih modova u vožnji - Comfort, Normal, Sport, Race i Pro. Prodaja na većini evropskih tržišta počinje u prvim mjesecima iduće godine, a cijena za sada nije saopštena.

Galerija

Bonus video: