Abazović: Vlada ima namjeru da povrati nekadašnju slavu pomorskog saobraćaja Crne Gore

Abazović je u sklopu radne posjete Hagu, posjetio holandsku brodograditeljsku kompaniju Damen, sa čijim rukovodstvom je razgovarao o mogućnostima saradnje i unapređenju vodenog saobraćaja na crnogorskom primorju, kao i nabavci novih plovila za Vojsku Crne Gore.

3950 pregleda 5 komentar(a)
Abazović tokom posjete Damenu, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović tokom posjete Damenu, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada ima namjeru da povrati nekadašnju slavu pomorskog saobraćaja Crne Gore i infrastrukturno bolje poveže primorske gradove korišćenjem taksi i waterboat plovila, u cilju rasterećenja putne infrastrukture naročito tokom ljetnje sezone, saopštio je premijer Dritan Abazović.

On je danas, u sklopu radne posjete Hagu, posjetio poznatu holandsku brodograditeljsku kompaniju Damen, sa čijim rukovodstvom je razgovarao o mogućnostima saradnje i unapređenju vodenog saobraćaja na crnogorskom primorju, kao i nabavci novih plovila za Vojsku Crne Gore.

„Vođstvo Damen grupe, predvođeno vlasnikom kompanije, Arnoutom Damenom, predstavilo je crnogorskoj delegaciji istorijat i sadašnje poslovanje kompanije širom svijeta i upoznalo je sa svojih 14 višenamjenskih plovila koji trenutno operišu na pet kontinenata“, navodi se u saopštenju iz Kabineta premijera.

Bonus video: