Gornja Gorica dobila višenamjenski objekat

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, kazao je da je vizija gradske uprave da se kroz ravnomjeran razvoj svih djelova Podgorice unaprijedi kvalitet života građana
270 pregleda 3 komentar(a)
Gornja Gorica višenamjenski objekat, Foto: PG Biro
Gornja Gorica višenamjenski objekat, Foto: PG Biro
Ažurirano: 19.05.2018. 15:56h

Podgoričko naselje Gornja Gorica dobilo je danas višenamjenski objekat sa ambulantom, apotekom, poštom, bifeom i prostorom za potrebe Mjesne zajednice sa kancelarijom za penzionere i mlade i salom za sastanke.

Iz Glavnog grada je objašnjeno da je objekat izgrađen zahvaljujući porodici Rista Raičevića, arhitekti Veselinu Raduloviću i lokalnoj upravi, dok je investicija, bez opremanja, iznosila 250 hiljada eura.

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, kazao je da je vizija gradske uprave da se kroz ravnomjeran razvoj svih djelova Podgorice unaprijedi kvalitet života građana.

“Želimo da omogućimo svakom Podgoričaninu i Podgoričanki, bez obzira u kojem dijelu grada živi, da na raspolaganju ima iste sadržaje, usluge i servise“, rekao je Stijepović.

On je dodao da se nedaleko od renoviranog doma gradi Donjogorički bulevar, kao i da uskoro počinju radovi na Jugozapadnoj obilaznici, što povećava atraktivnost i dalji razvoj tog kraja.

Stijepović je najavio nastavak realizacije strategije ravnomjernog razvoja grada, koji podrazumijeva da urbani način života sve više karakteriše i ruralna područja Podgorice, što je prioriteni cilj gradske uprave.

„Uporedo sa tim nastavićemo da u partnerstvu sa Vladom i resornim ministarstvima ulažemo u obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu građana, zdraviju životnu sredinu, sport i sve oblasti od značaja za napredak i bolje funkcionisanje grada, lakši i ugodniji živograđana“, saopštio je Stijepović.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Srđan Raičević, rekao je da se izgradnjom višenamenskog objekta omogućava kvalitativan iskorak u vidu primarne zdravstvene zaštite za stanovnike tog dijela grada, kao i okolnih naselja.

Bonus video: