Donje Seljanovo dobilo novu ulicu

Predata na upotrebu saobraćajnica u Tivtu vrijedna preko pola miliona eura

4403 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Kompanija ALK Montenegro iz Tivta završila je izgradnju prve faze nove saobraćajnice na Donjem Seljanovu u blizini lokacije nekadašnjeg hotela “Tivat”.

Na tom mjestu ta kompanija gradi novi luksuzni stambeno-turistički kompleks vrijedan više desetina miliona eura, pa je dio svojih obaveza za komunalije prema Opštini Tivat “prebila” finasirajući gradnju prve faze nove ulice koja po aktuelnom DUP-u, prolazi sa jugoistočne i zapadne strane njihovog kompleksa.

Za izgradnju druge faze koja ovu ulicu treba da poveže sa Ulicom obala Filipa Miloševića, Opština tek treba da odradi ekspropijaciju i druge pripremne poslove. Prva faza ove saobraćajnice duga je 240 metara, a ta investicija sa pratećom infrastrukturom, parking prostorima, rasvjetnim tijelima i trotoarima vrijedna je 519.000 eura.

“Konačno je ovaj dio grada dobio infrastrukturu na koju je dugo čekao. Posebno mi je drago da su se u cijelu priču uključili mještani, vlasnici objekata i investitori na ovom potezu koji su donirali određena sredstva kako bi radovi bili što sveobuhvatniji. Čestitam Direkciji i izvođačima na odrađenom poslu. Stanovnici ovog dijela grada na privremeno korišćenje će dobiti i dva nova parking prostora, budući da nam je zemljište u ovu svrhu ustupilo Ministarstvo odbrane”, kazao je gradonačelnik Željko Komnenović koji je sa saradnicima obišao novoizgrađenu ulicu.

Direkcija za investicije Opštine samoinicijativno je investirala i u sanaciju obližnjeg malog pješačkog mosta preko potoka Seljanovo, ali i prilaze mostu koje koriste mještani, budući da ti radovi nisu bili predviđeni projektom.

“Radovi su odrađeni u roku. Ispunili smo obećanje da ćemo ih završiti prije početka ljetnje sezone i ja se nadam da su građani zadovoljni rezultatima”, kazao je v. d. direktora Direkcije Vlado Brguljan.

Komnenović je najavio i skori početak radova na izgradnji okretišta u Ulici omladinskih brigada kod OŠ “Drago Milović” (projekat vrijedan 80.000 eura) i podsjetio na neke od radova koji su izvršeni u prethodnom periodu a tiču se saobraćajne infrastrukture, kao što su kružni tok kod “Helade” u Kalimanju vrijedan 48.000 eura i posebna saobraćajna signalizacija u zonama škola vrijedna 50.000 eura.

Posebno je istakao značaj izgradnje novog objekta škole “Branko Brinić” u Radovićima.

“Radovi kreću uskoro, a vrijednost projekta je oko četiri miliona eura. Opština iz svog budžeta adaptira prostorije Doma kulture u Đuraševićima, kako bi krtoljski osnovci mogli da pohađaju nastavu dok se izvode radovi na školi. Djeca predškolskog uzrasta nastavne aktivnosti pohađaće u Domu kulture u Gošićima”, rekao je Komnenović.

Bonus video: