NASA danas o "vanzemaljcima" prikazanim u Meksiku

Meksički poslanici su u utorak imali prilike da vide artefakte za koje meksički novinar i NLO entuzijasta Haime Mausan tvrdi da su tijela vanzemaljaca

19407 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američka svemirska agencija (NASA) raspravljaće danas o navodnim ostacima vanzemaljaca koji su prikazani u meksičkom parlamentu prije dva dana, piše Rojters.

Meksički poslanici su u utorak imali prilike da vide artefakte za koje meksički novinar i NLO entuzijasta Haime Mausan tvrdi da su tijela vanzemaljaca.

Mausan je i ranije imao nekoliko tvrdnji o dokazima o postojanju vanzemaljaca, ali su se svi pokazali lažnim.

On sada tvrdi da primjerci koje je prikazao nisu povezani ni sa čim što je porijeklom sa Zemlje i da su nađeni 2017. godine u Peruu, u blizini misterioznih Naska linija.

Mausan navodi da su stari oko hiljadu godinu i da je to pokazala karbonska analiza meksičkog Nacionalnog autonomnog univerziteta (UNAM).

Taj se univerzitet smatra najboljim u Južnoj Americi, a napomenuli su u saopštenju da su se bavili samo starošću uzoraka, ne i njihovim porijeklom.

Izložena tijela imaju izdužene glave i po tri prsta na ruci, a slični ostaci koji su nalaženi u prošlosti su se ispostavili da su mumifikovana tijela djece kojima je glava deformisana zbog raznih vrsta vjerovanja.

Hose de Hezus Salke Benitez, direktor Naučnog instituta za zdravlje meksičke Mornarice kazao je rentgen, 3D rekonstrukcija i DNK analiza pokazuju da tijela nemaju veze sa ljudskim bićima.

Bonus video: