Mihailo Jovović novi glavni urednik “Vijesti”, Srdan Kosović direktor online razvoja

Od 1. oktobra promjene u uredništvu “Vijesti”

30737 pregleda 50 reakcija 49 komentar(a)
Jovović, Foto: Savo Prelević
Jovović, Foto: Savo Prelević

Najveći medijski brend u Crnoj Gori, “Vijesti”, donosi važne promjene u uredništvu.

"Naime, od 1. oktobra novi glavni i odgovorni urednik “Vijesti” biće Mihailo Jovović. Jovović, koji je dio redakcije od osnivanja lista, ima bogato iskustvo u novinarstvu i snažnu viziju koja će pomoći da “Vijesti” i dalje ostanu najkredibilniji izvor informacija na crnogorskoj medijskoj sceni. Na poziciji glavnog i odgovornog urednika Jovović je bio u periodu od 2011. do 2018. godine, nakon čega je imenovan za programskog direktora. Tokom svog uredničkog mandata najviše je doprinio razvoju istraživačkog novinarstva i podizanju profesionalnih standarda, što u tadašnjim izazovnim vremenima nije bilo nimalo jednostavno. Značajan doprinos proteklih godina dao je i kroz mentorstvo mladih novinara i urednika redakcije", navodi se u saopštenju menadžmenta Daily pressa, izdavača ND Vijesti.

Dosadašnji glavni i odgovorni urednik, Srdan Kosović, preuzeće poziciju direktora online razvoja.

"Kosovićevo iskustvo i stručnost u oblasti digitala, i kada je u pitanju novinarstvo, i kada je u pitanju razvoj novih digitalnih proizvoda, dodatno će pospješiti i unaprijediti uspjeh Vijesti na online tržištu. Srdan je vrlo mlad postao urednik portala i na toj poziciji je postigao izvanredne rezultate, koji nisu izostali ni za vrijeme njegovog mandata kao glavnog i odgovornog urednika", piše u saopštenju.

Kosović
Kosovićfoto: Luka Zeković

Ove organizacione promjene, nastale kao posljedica težnje da što bolje odgovorimo izazovima savremenog medijskog tržišta, dodatno će osnažiti poziciju “Vijesti” na crnogorskom medijskom nebu na kojem smo, godinama unazad vodeći, kako po čitanosti, tako i po povjerenju naših građanki i građana.

Bonus video: